Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mayıs '20

 
Kategori
Sağlık
 

Burun Kanat Cerrahisi

Burun Kanat Cerrahisi

Burun kanatlarının olması ve burnun normalden daha yayvan bir görünüm alması burun ameliyatı olacak kişilerin düzeltilmesi yönünde bulunduğu isteklerden biridir. Daha zarif, kibar ve görüntü olarak yüze yakışan bir burun için burun iki kanatlarınlar dışarından küçük kesiler açılarak içeriden doku çıkarımı yapıldıktan sonra yeniden dikilerek kapatılmaktadır.

a. Burun estetiği ameliyatı olacak kişilerin bir diğer sorduğu soru ise burun kapalı teknik ile yapılmış olsa da neden burun kenarlarında kesi izleri var? Bu konu biraz kafa karıştırabiliyor elbette ancak şöyle bir açıklık getirmek istiyorum. Aslında burun açık veya kapalı teknikle yapılmış olursa olsun burun kanatları kesilmesi gerekiyorsa her iki teknik için burun kenarlarında kesi izleri olmaktadır. Açık teknikte burun ve burun kenarlarında iz olurken kapalı teknikte sadece burun kenarlarında kesi izleri olmaktadır.

b. Burun estetiği ile birlikte burun kenarlarının kesilmesi işlemi birlikte yapılabilir. Örneğin burun kemeri alınırken aynı zamanda burun ucu ve nefes alma sorununuz düzeltilirken burun kanatlarınızı daraltmak mümkündür. Peki bu daraltma sonrasında nefes alma sorunu olmaz mı? Öncelikle bu sorunun cevabı biraz da hastanın kendine bağlı olmaktadır. Çünkü burun ameliyatında doktor seçimi hastanın elinde olan bir durumdur. Doğru doktor seçimi her zaman söylediğimiz gibi burun estetiği ameliyatında çok önemlidir. Bu yüzden belirlediğiniz en iyi 3 – 4 farklı doktor tarafından muayene olunmalı ve yapılacak ameliyat hakkında detaylı bilgi alınmalıdır. Burun anatomisinden son derece iyi anlayan bir doktor olması gerekmektedir. Sadece estetik üzerine ameliyat olmanız ileride nefes alma sorununa karşı ciddi problemleri beraberinde getirebilmektedir veya sadece nefes alma sorunu ile ameliyat olursanız estetik olarak tekrar ameliyat olmanız ve aynı süreçleri tekrar tekrar yaşamanız gerekebilmektedir. Bu yüzden doktor seçimi yapılırken alanında uzman hem estetik hem fonksiyonel olarak burnun düzeltilmesi yönünde tecrübeli olması son derece önemlidir.

c. Burun Kanatlarınızın kesilmesinin ardından kesi izleri için öncelikle güneşten korumalısınız. Doktorunuzun verdiği ilaçlar düzenli ve size söylendiği şekilde uygulamanız gerekmektedir. Ameliyattan sonra burun kanatlarında iz kalır ancak bu iz minimum seviyede tutmak için ameliyat sonrası yara temiz tutulmalı ve yarayı genişletecek mimiklerden kaçınılmalıdır. Sigara kullanılmamalıdır, sigaranın içerisinde bulunan zararlı maddeler yara iyileşme sürecini kötü etkileyeceği için ameliyattan sonra içilmemelidir. Sadece sigara ile sınıflandırmak doğru değildir tüm tütün ve tütün ürünlerinin kullanılması yara iyileşimini kötü etkilediği için kullanılmamalıdır.

Doç.Dr. Süleyman TAŞ

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrah

https://www.suleymantas.com.tr/burun-ucu-estetigi-fiyatlari/

https://www.tasklinik.com/burun-ucu-estetigi/

 
Toplam blog
: 85
: 60
Kayıt tarihi
: 01.03.14
 
 

Doç.Dr. Süleyman TAŞ, başarıyı kendine ilke edinmiştir. Türk ve Avrupa Plastik Cerrahi Dernekleri..