Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Yrd Doç Dr Tamer Haliloğlu

http://blog.milliyet.com.tr/tamerhaliloglu

27 Haziran '16

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Burun ucu estetiği ve Rinoplasti

Rinoplasti ameliyatı başlı başına zor ve karmaşık bir ameliyattır. En zor kısmı ise burun ucunun doğal, fazla kalkık olmayan ve yüze yakışır halini yakalamaktır. Burnun uç kısmı yüzdeki en değişken noktadır. Burnun şekli, kanalları, uzunluğu ve genişliği hastadan hastaya değişiklik gösterir. Burnun şekli yanında derinin yumuşak ya da sert oluşu bile önemli bir etkendir.

Burun ucu deri, deri altı dokusu ve lower lateral cartilages (kıkırdak) kısımlarından meydana gelir ve “M” harfine benzer bir görüntü oluşturur. Burun ucu kıkırdakları üzerinde müdahale yapılarak burun ucunun yönü, genişliği, dikey yüksekliği ve üst dudak ile burun ucu arasındaki açı üzerinde değişiklikler yapılabilir.

Bu sebeplerden ötürü tek başına burun ucuna uygulanan özel bir operasyon aslında yoktur çünkü burun estetiği bir bütündür. Çoğu zaman burun ucu şekli değiştirildiğinde arkasındaki kemik ve kıkırdağa da müdahale etmek kaçınılmaz bir gereklilik olur. Burun estetiğinde asıl ve önemli olan  burun tipinden çok burun kemiklerinin şekillendirilmesidir ki esas değişim ancak bu şekilde mümkün olur.

Tıpkı bir yapboz (puzzle) yapmak gibi parçalar arasındaki bağı kurmak ve o parçaları doğru yerlere oturtmak gerekir. Bu yüzden de rinoplasti ameliyatı gerçekleştiren bir doktorun bilgi, deneyim ve teknik çalışmasının yanında sanatsal yönününde güçlü olması gereklidir.

Yrd. Doç. Dr. Tamer HALİLOĞLU

 
Toplam blog
: 16
: 261
Kayıt tarihi
: 14.02.16
 
 

İ.Ü. Tıp Fakültesi'nden 1987 yılında mezun olan Haliloğlu, hemen sonrasında İ. Ü. İstanbul Tıp Fa..