- Kategori
- Siyaset
Büyük af ve erken seçim gerekli

İnternetten alınmıştır
Toplumu ve medyayı izledikçe; Türkiye’nin mahkeme salonuna ve cezaevine dönüşme sürecinde olduğunu gözlüyorum. Öyle ki içeriye alınacaklara yer açabilmek için insanlığın aşağılık suçu olan tecavüz suçlularına af çıkarılmak üzereyken, neyse ki toplumsal tepkiyle geri dönüldü.
Suç işlenen devletin yönetim zaafı olduğunu gözlüyor ve düşünüyorum. Yani bir devlette ne kadar suç işleniyorsa yönetimde o kadar zaaf vardır. Toplumun sosyal ihtiyaçları karşılanmadıkça birileri zorlama içeren kanunları çiğneyerek suç işlenmeye böylece suçlu artmaya başlar.
Bu doğrultuda halkın oylarıyla seçilen milletvekillerinden oluşan yasamanın çözüm üretemediğini, yürütmenin de ne yapacağını şaşırdığını gözlüyorum.
Bu kısır döngüden çıkılabilmesi için; öncelikle, kamu vicdanını rahatsız edecek başlıklarda suç işlememişler için (genel af değil) büyük af çıkarılmalıdır.
Ardından, her partinin kendini topluma en doğru şekilde anlatacakları propagandaları yapabilecekleri özgür erken seçim yapılmalıdır.
BÜYÜK AF ve ERKEN SEÇİM olmadan toplumsal huzurun sağlanamayacağını taşların yerine oturamayacağını anlamak için daha büyük bedeller ödenmesi mi gereklidir.