Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ağustos '12

 
Kategori
Siyaset
 

Büyük Kürdistan kurulmadan BOP olur mu?

Ağustos 2012

30 yıllık proje son aşamasına geldi. Sondan bir önceki aşama arap baharı olarak başladı. Şimdi 2012 kışına girerken Mezopotamya güzü olarak son dönemece girdi.  Pek yakında güzel bir noel kutlaması yaparlar.

Tüm aşamaları geçmişten bugüne sıraladığımızda "olması gereken" bir şey daha vardı. O hep arkada tutuldu. Propaganda sihirbazları onu sanal Ergekenon dağlarının, Balyoz fırtınalarının arkasına gizlediler. Mehmet'lerin sonu yok. Memleket Mehmet dolu. Birkaçı daha sonsuzluğa kanatlanırken  plan yürür.

O bölgede egemen olmak için Büyük Kürdistan kurulması kaçınılmazdır. Irak petrolünün bir bölümüne sahip ekonomik gücü olan bir kukla devlet kurulacağını ve bu devletin Türkiye'den de toprak istediğini görmemek saflık değil midir? Zaten bu toprak kendilerine vaad edilmiştir. Propaganda malzemesi de oldukça iyi pişirildi. "Asimile edilmiş, bastırılmış bir kimliğin varolma mücadelesi" olarak her insanda direnç yaratan duygular kullanılırken, "demokrasi ve insan hakları" gibi olmazsa olmazlarla pasta süslendi. (Yiyenlere afiyet olsun)

Pastayı yiyecek olanlar belli. Pastanın tabaklarda kalan kırıntılarını kapmak  için bekleşen evciller için de tarife gerek yok.

Atamız ne demişti? "Biz iyi çiftçi ve iyi asker yetiştiren bir ulusuz. İyi çiftçi yetiştiririz, çünkü verimli ve güzel topraklarımız çoktur. İyi asker yetiştiririz, çünkü toraklarımızda gözü olan düşmanlarımız çoktur."

Gelin bakalım ne durumdayız? En verimli topraklarımız yabancılara haraç mezat satıldı, satılıyor. Büyükelçiliklerimizde emlak ofisi gibi pazarlama yapıldığını duyuyoruz. Pek memnunuz.  Ege kıyılarında dedelerinden kalma zeytinlikleri İstanbullulara satmış mirasyediler gibiyiz. Küresel ısınma dünyada gıda kıtlığını getirdi ama biz tarım arazilerimizi yokediyoruz. Barajdan daha çok duble yol yapıyoruz. Ve duble yollar fosforlu, ışıklı tünellere giriyor. (Ay ne güzel tünel bu böyle!!)

Asker yetiştiriyor muyuz? ....Cümleyi kuramıyorum...Kurabilen kursun.

Deprem fonları ile yapılmış duble yollar, Karadenizi parçalayan otoyollar, etnik kimlik kadar değer bulmayan ve ibadethaneleri verilmeyen inançlar, artık "yerleşke" olarak adlandırılan hapishaneler ve içlerindeki sanal suçlularımız var. Sıkıştıkça dönüp saldıracak bir milli mücadelemiz var.

Hergün birkaç Mehmet sonsuzluğa kanatlanıyor. Üç çocuk yaparsak bu Mehmetlerin yeri de dolar. Ama ne farkeder? Büyük Ortadoğu Projesi gerçekleşecekse bunlar teferruattır.

 
Toplam blog
: 62
: 548
Kayıt tarihi
: 08.09.10
 
 

Ceyhan 1966 doğumluyum. Üniversite mezunuyum. Şiir ve öykü seviyorum. Atatürk ve Uğur Mumcu yol g..