Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Eylül '21

 
Kategori
Felsefe
 

büyük patlama var mıdır nedir

BÜYÜK  PATLAMA  VAR MI-BÜYÜK PATLANMA-BİG BANG_NEDİR?

 

Yazan;UÇAR DEMİRKAN

Geçen gün televizyonda zamanın ne olduğunu tartışıyorlardı. Kimse Einstein’in zamanından söz etmedi.

Ben de bu konuda bir şeyler söylemek istedim.

Önce şunu belirtmek isterim, Bu tür tartışmalarda düalizm-ikicilik-yaklaşımını bir yana bırakmak gerek. Bir yanda bilim bir yanda felsefe-din dahil-ile bir yere varılmadığını gözledim. O nedenle ben bilimsel açıklamalarda bulunmağa çalışacağım.

Günümüzde yerkürede-belki de uzayda ve diğer gezegenlerde- binlerce tanrı inancı ve buna bağlı olarak binlerce  din  var.

Ayrıca tek tanrılı semavi  denilen dört din var. Onların da tanrıları ayrı ayrı.

Einstein din sorununu kendi kendine çözmüş. “Benim  laboratuarıma   kedimden başka bir varlık giremez” demiş ve kıyamet kopmuş. Einstein tanrısız demişler. O da gazetecileri toplamış ve benim tanrım  zamandır” demiş.

Sonra başlamış saymaya zaman ezelidir, zaman ebedidir, zaman yaratılamaz, zaman yok edilemez,Her şey ve kerkes zamanda ortaya çıkar ve zamanda yiter. Gazeteciler “e, bu anlattığınız kutsal kitaplardaki tanrı. Ona neden inanmıyorsunuz “demişler. “Çünki zamanın geçtiğini duyumsuyorum ve onun içinde yaşıyorum” demiş. Bizim Aşık Veysel’imiz de “iki kapılı bir han “olarak zamanı anlatmış.

Einstein : Pisagor ve Thales’ten mtematiği ,Arşimed’ten suyun itme gücünü, Lavoisier’den en temel fizik yasasını, Galileo Galilei’den yerküreyi ve uzayı, Newton’dan yer çekimini,  Darwinin temellerini attığı  evrim kuramınından oluşan  bilgileri edinmiş ve bu bilimlerden yararlanarak zamanı tanrı yapmıştır.

Ben yeni bir şey bulmadım. Benden önce söylenenleri sistematize edip anlaşılır kıldım” demiştir.

Ama bu arada görecelik kuramını, uzayın büküldüğünü ve E=M çarpı C ni karesinden oluşan formülü bulmuştur. Bu formül hem büyük patlamayı hem de uzaydaki evrim yasasını açıklamaktadır.

Şimdi büyük patlama-Big-Bang-ya girebiliriz.

Başlangıçta zaman vardı.  Başka hiçbir şey yoktu. Lavoisier kanununa göre “Hiç bir şey yoktan var olmaz. Var olan bir şey de yok olmaz”.

O zaman büyük patlama zamanın patlaması-genişlemesi-olmaktadır. Çünkü,başlangıçta yalnızca o vardı. Bu patlamadan mekan-uzay- ve büyük bir enerji ortaya çıkmıştır. Bu enerji uzaya yayılmış ve maddenin en küçük yapısı olan kuarklar-enerji topçukları-ortaya çıkmıştır.

Kuarklar atomları, atomlar molekülleri, moleküller maddeleri meydana getirmişlerdir.  Böylece uzay maddelerle dolmuştur. Bu maddelerden güneşler, gezegenler, uydular, gökadalar oluşmuştur. Bizim gökadamız  Samanyolu’dur. En yakın gökada Andromedadır. Uzayda sayılarla ifade edilemeyecek kadar çok gökada vardır.

Sonraları moleküller bir araya gelerek hücreyi oluşturmuşlar ve bu yapıdan bitkiler, hayvanlar, insanlar oluşmuşlardır.

Büyük patlamadan sonra Darwin’in sonradan ayrımına vardığı tekamül-evrim-kuramı uzayda devreye girmiştir. Bu kural başlangıcından bu yana yerkürede de uygulamadadır.

Büyük patlamadan bu yana uzay durmaksızın genişlemekte evrimleşmektedir. Darwin bu

Evrimleşmenin yerkürede de olduğunu ileri sürmüştür.

Bu varsayımı doğrulamak için İsviçre’de kurulmuş bir tokomak ile deneyler yapılmakta ve “tanrısal parça”denilen,  kuarkları da oluşturan en küçük varlık araştırılmaktadır. Bu  yaklaşım da tanrının zaman olduğunu ve büyük patlamayı gerçekleştirdiğini ortaya koymaktadır.

Pekiyi; kişioğlunun evrimleşmesi, uzayın evrimleşmesi nereye dek sürecektir.  Evrimleşme mutasyonlar yoluyla olmaktadır. Kişioğlu evrimleştikçe ne olacaktır? Uzay evrimleştikçe ne olacaktır?

Gerçekten.  de ben mağarada yaşamış atalarımdan çok farklıyım. Bu  benim evrimleşmiş olduğumun kanıtıdır. Yerküre de evrimleşmiştir. Başlangıçtaki ateş topundan günümüz yerküresine dönüşmüştür.

Evrimleşme kuantumlar varsayımı ve dördüncü, beşinci boyutlar kavramlarıyla sürmektedir.

E=Mçarpı C nin karesi formülü ayni zamanda evrimin sonunu da belirtmektedir.Işık hızının karesi kadar bir hıza ulaştığımızda madde enerjiye dönüşecek ve yeni bir büyük patlama yaşanacaktır. Böylece başlangıçtaki çıkış noktasına geri dönmüş olacağız. Yani  zamana. Yani Einstein’in anladığı zamana.

 

 
Toplam blog
: 142
: 578
Kayıt tarihi
: 04.09.13
 
 

1940 yılında İzmir'de doğdum İzmir Atatürk Lisesi'ni bitirdim 1961 yılında Mülkiye(Siyasa..