- Kategori
- Güncel
Büyükler ve Küçükler
Büyük olaylarda tesadüf olması mümkün değildir. Dünya tesadüfen olabilir mi? Bir bölge tesadüfen çöl olabilir mi? Birinin kafasına kuş konar da o insan o ülkeye kral olabilir mi?
Olması mümkün olmayan şeyler var, sahnede bir oyuncu varsa ki biz onu görürüz; o oyuncunun neden orada olduğu önemli değildir sadece. Bazı kitaplar var, kocaman kitaplar. Bilgiyle doluysa ne güzel, tek bir yazar bir kitabı nasıl yazar? Ne kadar düşündüğünü yazar. Kayda geçenlerle gerçekler bir midir? Dolayısıyla bir ekip bir oyun kurucu ekip görünmüyorsa orada olmadığına işaret değildir. Bazı kitaplar var, yazarları yazanlar değil, bazı kitaplar içindekiler gerçek değil. Tesadüf başarıya sebep değil. Mükemmel bir ekip çalışmasının ortaya çıkardığı son ve sonuç.
Basit olaylar basitçe açıklansa da büyük olaylar basitçe açıklanamaz. Film setinden, kitap setine dünyada her büyük olaylar vardır ve kurgu gerçekten öndedir ve insanlar kurguyla yönetilir.