Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Şubat '07

 
Kategori
Meslekler
 

Büyüklere masallar

Büyüklere masallar
 

Bir varmış bir yokmuş diye başlar masallarımız, deve tellal iken, pire berber iken ben annemin beşiğini tıngır, mıngır sallarken diye devam eder; Bazen aklın, mantığın alamıyacağı olaylar, mazeretler, kahramanlıklar anlatılır ve genelde tek gayesi vardır masalların muhatabını uyutmak.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin olmazsa olmaz elemanı assubaylarımızı kiminiz askerliği sırasında tanıdınız, sevdiniz, kızdınız; Kiminiz üniformaları içinde hayranlık duydunuz ama nasıl yetiştirilir, eğitimleri, görevleri, sorunları nelerdir? Bilmediniz pek de ilgilendirmedi sizi açıkçası. Ordumuzda asayiş, eğitim, bakım gibi aklınıza gelen her görevde onları görmeniz mümkün. Hiçbir meslek grubunda olmayan ağır çalışma koşulları vardır; Mesai başlangıç saatleri bellidir de bitim saatini İç hizmet kanunu görevin sona ermesine bağlamıştır. Bir ayın 4-5 günü nöbetçidirler, 2 günü gece eğitimi için kışladadır. Özel görevler, tatbikatları vardır, ayın ortalama yarısını kışlada geçirirler ama birtek kuruş fazla mesai alamazlar; Fazla mesai alamazlar ama çok iyi maaş alırlar dediğinizi duyar gibiyim. Oysa içinizden kaç kişi önyargı, adaletsiz uygulama, ilgisizlik yüzünden örneğin fakülte ve yüksek okul mezunu assubayların görev koşulları ve sorumlulukları kendileri ile kıyaslanamayacak birçok kamu görevlisinden daha alt derece ve kademeden göreve başladıklarını; Kuşadası, Bodrum, Antalya da görevli büro memurları gibi işlem gördüklerini ve birçok tazminatın kendilerine ödenmediğini biliyordur?

Yazımıza masalla başladık çünki artık haklarının bazı gruplar gibi altın tepside sunulmayacağını bilen assubaylar haklı taleplerini ilgililere binlerce faks, dilekçe ve mail ile ulaştırdılar. Genelkurmay biz Emekli sandığı yasasının (EK-70 Md. 1nci Fıkra (B) bendindeki grup ve oranlarda değişiklik) değişiklik teklifini hükümete 2001 yılında ilettik diğer çalışmalarımız devam ediyor, siyasiler TEMAD (Türkiye Emekli Assubaylar Derneği Genel Mrk.) yöneticilerine taleplerinize hak veriyoruz bunları hak ediyorsunuz ama emekli sandığı karşılıklarının yatırmaması sorun yaratıryor gibi yanıtlar vermektedir. Sanki bu haklardan yararlananlar karşılık yatırmış gibi ; Otuz yıldır göreve başlangıç derecesini 6 yıldır oranlarda değişiklik yapılmasını gerçekleştiremeyenlerin vaatleri masal değilmidir? Bir masaldır geçen yıllar; Otuz yıl daha bekleriz 500 yıllık insan ömründe otuz yıl nedir ki? Biz Uganda ordusuna hizmet etmedik, diplomalarımızı fakültelerin kantinlerinden satın almadık bu ülke için akıttığımız ter ve kan şaşal suyu değildir. Bu gerçek göz ardı edilmemeli; Küçükken çok hoşumuza gitse de bıktık masallardan, vaat değil icraat bekliyoruz, eşitlik değil adalet istiyoruz.

Sayın Genelkurmay Başkanımız, Büyükanıt Paşam sizin bu makama atanmanızı istemeyenlerin karşısına ilk biz çıktık desteğimizi belirten basın açıklamasını ilk TEMAD yaptı, düşüncelerimiz kamuoyu ile paylaştık, kişiliğiniz bize ve sağduyulu Türk vatandaşlarına umut verdi; Çok yoğunsunuz TSK sevk ve idaresinin yanı sıra ağır tarihi sorumluluklarınız var ancak lütfedin bizim sorunlarımıza temsilcilerimize zaman ayırın, Genelkurmay sadece subayına sahip çıkar imajının silinmesini sağlayınız. Eğitimleri sırasında esir düşse, vucuduna yedi kurşun yarası alsa da her şartta umutsuzluğa düşmemeyi öğrenen çilekeş assubaylarınız yaşam koşullarına yenik düşmek üzere; sosyal durumları ve yaşları ile bağdaşmayan ek işler yapmaktalar, hayatlarının son yıllarını umutsuz, sahipsizlik duyguları ile mutsuz geçirmekteler. Sizden şahsım ve meslekdaşlarım adına istirham ediyorum: HAKLI TALEPLERİMİZİN KARŞILANMASININ GEREKTİĞİNİ İLGİLİLERE ISRARLA HATIRLATINIZ. Saygılarımla

 
Toplam blog
: 45
: 10277
Kayıt tarihi
: 17.10.06
 
 

1948 Edremit doğumluyum.Kara Kuvvetleri personel okulu ve Dicle üniversitesi sosyal bilimler Sevk ve..