Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Nisan '16

 
Kategori
İnançlar
 

Çağdaş zamanlar Rabia'sı

Cemâlnur Sargut, Tek Rumeli TV ekranlarında Alternatifsiz Gündem’de Ahmet Eler’e konuk olduğu anları, 17 Nisan Pazar günü akşamı saat 20.00’de yayın esnasında kendi zaman tüneli (Facebook) sayfasından da paylaştı.

Yüce gönüllü ve duyarlı bir yaklaşım…

Program tekrarı her salı saat 16.00’dan itibaren Tek Rumeli TV’de izlenebiliyor.
Tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Cemâlnur Sargut, Tek Rumeli TV’de yayınlanan Alternatifsiz Gündem adlı programda Ahmet Eler’in konuğu iken Tek Rumeli TV yayınları hakkında aynı anda teknik bilgiler aktarma inceliğini de gösteriyor.

(D Smart 135. Kanal, Teledünya 108.Kanal, Türksat İstanbul Kablolu Yayın, Frekans: 12641 Sembol: 30.000 Polarizasyon: Horizontal -yatay- Digiturk’te yayın bulunmamaktadır)

Tasavvuf ehli Sayın Cemalnur Sargut ile çıktığımız “Manevi Yolculuk”ta başkaca hangi bilgileri edindik, kısaca paylaşalım:

Araştırmacı ve yazar Cemâlnur Sargut’un hocası Sâmiha Ayverdi’yi anlatan kitabı SIRRA YOLCULUK, baskı yılı 2009 olmak üzere Nefes Yayınevi’nden çıkmıştı.

Bu kitap, bir çağdaş zamanlar bilgesinin hayatı, irfan dünyası ve tefekkür yolculuğuna ilişkin yapılmış konuşmalardan oluşuyor.

İşte bu bilgelik yolunun yolcularından Cemâlnur Sargut’la gerçekleştirilen Ahmet Eler söyleşisinde, hem bir döneme tanıklık etmiş olduk, hem de bu dönem içinde “bilgelik göğümüzün parlak yıldızlarından birinin” Sâmiha Ayverdi’nin o engin dünyasından biraz olsun izlenimler edindik.

Öte yandan yazar Sadık Yalsızuçanlar tarafından gerçekleştirilen söyleşilerle ilgili Cemâlnur Sargut şöyle diyor; “Bugün bir Cemâlnur Sargut varsa ve ondan insanlara tesir eden bir tavır varsa bunların hepsi hocam Sâmiha Ayverdi’ye ve onun da hocası Kenan Rifâî’ye aittir.”

Elbette insan kendine ait gerçeğin sahibini “duyularıyla sezebildiği zevkleri paylaştığı kişilere” tanıtmak ister.

Bu zevk bir zorunluluktur, gereksinimdir.

Ahmet Eler’in “Manevi Yolculuk” olarak tanımladığı programda  Cemâlnur Sargut’un anlatımından çıkarabildiğimiz sonuç budur.

“Aşka Yolculuk” niteliğinde olan bu yeni “Alternatifsiz Gündem” adlı programımız, ekonomik gündemden çok, gönlünde tasavvuf değerlerini taşıyanlara seslenmiş oldu.
Sırra yolculuk etmenin dayanılmaz hafifliğini hissettirdi, gerçekten.

Cemâlnur Sargut, yazar, mutasavvıf, İstanbul hanımefendisi, Türkçe’yi güzel konuşan ve yazan, tarihçi, yol göstericidir.

Araştırmacı yazar Sadık Yalsızuçanlar’ın ifâdesiyle “Bugün bir modern zamanlar Rabia’sıdır.”

Sargut, 20 yıl kimya öğretmeni olarak görev yapmış, hocası Sâmiha Ayverdi tarafından 1966 yılında kurulmuş olan Türk Kadınları Kültür Derneği’nin (TÜRKKAD) İstanbul Şubesi Başkanlığı görevini de yürütüyor.

TÜRKKAD, Cemâlnur Sargut’un liderliğinde tasavvufun kişi ve toplumların ortak dili, ortak nefesi olabileceği inancıyla her kesimden bilim, kültür ve sanat insanını, manevî şahsiyeti ve her düzeyden dinleyiciyi bir araya getiren uluslararası bilgi şölenleri düzenliyor.

Bu konferanslarda herkesin durumuna göre gerekli olan bilgiler, ibadeti aşka yolculuk olarak gören İslâm tasavvufunun günümüz sorunlarına getirdiği çözümler ele alınıyor.

Öğrendik ki bu çalışmalarının ortak amacı, genç kuşağın İslâm’ın yaşam şekli olan tasavvuf eğitimini, yaşayışları ile örnek olan hocalardan almalarını sağlamaktır.

 
Toplam blog
: 276
: 1102
Kayıt tarihi
: 19.11.12
 
 

Evli, 2 evlat babası, 1965'te doğdu, inançlı, müziksever, insansever, yurtsever, iyi yüzer, ünive..