Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mart '11

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Çalışmak ve verimlilik

Bir iş yerinde çalışırken neyin olmasını beklersiniz? 

Ciddiyet??? 

Samimiyet??? 

Rahatlık??? 

Hangisi? Ya da çok para kazanmak herşey mi??? Bence huzur ve rahatlık daha ön planda olmalı. Yani iş yerinize severek gitmek gününüzün en çok vaktini geçirdiğiniz yerde en önemli faktördür. Yoksa ne kadar fazla para kazandığınız değil. Eğer çalıştığınız yerde mutlu değilseniz bir süre dayanırsınız ama sonra başka yer bakmaya başlarsınız. Bu sefer o kazandığınızdan daha az bir ücretle başka bir yere gitmek biraz ağırınıza gelebilir. "Ne yapalım? Hayat inişli çıkışlıdır, " deseniz de bunu içinize sindirmeniz için çalıştığınız yerin huzurlu ve düzenli olması gereklidir. 

Bir yerde uzun soluklu çalışmak isterseniz bunun için bazı nedenleriniz olmalı. Özel konular dışında (aile, çevre, fiziki koşullar, vs.) bir iş yerinde kaliteyi ön planda tutmanın tek bir yolu vardır; o da belli bir otoriteyle ortaya çıkartılan ve sürdürülen standart ve sürekli iyileştirilen bir yönetim sistemidir. Bu yönetim sistemi, içerisinde her şeyi barındırmalıdır. Çalışanların sosyal faaliyetleri, birlik beraberliği, ekip ruhu, aynı seviyedeki herkese eşit yaklaşım, en alt kademeyi ezdirmemek-ezmemek...burada bir virgül koyalım. 

En alt kademeyi aslında şöyle düşünmek gerek; eğer onlar olmazsa bir üst kademe de olamaz. Eğer en alt kademe olmazsa bir üst kademe en alt kademe olacaktır. 

Neyse devam edelim. Ne demiştik, yönetim sistemi içerisinde herşey olmalıdır. Çalışanların o işi severek ve hakkıyla yapabilmeleri için gerekli koşulların sağlanması demek oluyor bu. Örneğin, çalışanların eğitimi bunu sağlayan bir araçtır. Ayrıca yapılan işin değerinin (veya kalitesinin) artırılması için sürekli dinamizm olmalı. İşte o zaman o iş yerinin çalışma şartlarının iyiliğinden bahsedilebilir. İşte bundan sonra verimlilik başlar. Rahatlık ve huzur başlar. O da zamanla iş yerinizin itibarına, sonra sizin itibarınıza sonra da kazancınıza yansır. Bu da bir zihniyet meselesidir. 

Hepinize iyi çalışmalar. 

ÇV 

 
Toplam blog
: 10
: 1902
Kayıt tarihi
: 16.09.09
 
 

1994 yılında A.Ü.F.F. Biyoloji Bölümü'nden mezun olduktan sonra O.D.T.Ü. Biyoteknoloji Bölümü'nde..