Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Kasım '11

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Canlı Yayınlar Odasında sıcacık bir Dost sohbeti izledik

Canlı Yayınlar Odasında sıcacık bir Dost sohbeti izledik
 

SU MİSALİ AKIP GİDEN SICACIK BİR PROGRAM


Türk Edebiyatına ve Türk kültürüne hizmet eden programlardan birisi olan Canlı Yayınlar Odasının kültür-sanat bölümünün program danışmanı ve İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız’ın bu haftaki konuğu Muammer Erkul idi.

Parmaksız, konuğunu Ay’ın hallerine benzeterek kimi zaman hilâl, bazı zamanlarda dolunay şekline büründüğünü, her daim farklı kulvarlarda değişik eserlerle karşımıza çıktığını ifade etti. Öte yandan sanatçıların duygularının akarsu debileri gibi inişli- çıkışlı olduğunun altını çizerek hislerinin kâh durağan, kâh şimşekler gibi gürültülü olduğunu dile getirdi. Bunun yanı sıra espri yapabilen, kendi kendisiyle sohbet edebilen insanın üretmek konusunda bir adım önde olduğunu, tasavvufta “gönül” sözcüğünün Allah’ın evi anlamına geldiğini de sözlerine ekledi.

Köşe yazıları, karikatürleri, şiirleri, resimleri ile sanat dünyasında yer alan Erkul’un aynı zamanda çocuk edebiyatı, fıkra ve duvar yazılarıyla ilgi çalışmaları olduğu da program akışı içinde yer aldı.   

Programa telefon ile katılan konuklardan Süleyman Eldeniz “Gönül Adamı” olarak tanımlarken Muammer Erkul’u, Ayşe Hanım ise O’nun “Sultan olsam sarayımı insanların gönlüne kurardım.” sözlerini paylaştı seyircilerle.

Pek çok yazısının bulunmasına karşılık sadece altı, yedi kitabı olduğu belirten Muammer Erkul  “Sen İstanbul Olsaydın” ve “ Hurma Mesafesi” isimli eserlerini seslendirdi.

Zaman zaman Hakan Urgancı’nın da sohbete katılmasıyla keyifli dakikalar yaşandı.

Su misali akıp giden programın son dakikalarında Mehmet Nuri Parmaksız gönül temalı bir dörtlüğünü seslendirerek seyircilerine sözle olmasa da bu haftalık veda etti.

 

 
Toplam blog
: 755
: 776
Kayıt tarihi
: 13.06.07
 
 

Ankara'da doğdum. İlk, orta, lise ve üniversite eğitimimi Ankara'da tamamladım. AÜİF iş idaresi b..