Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Aralık '10

 
Kategori
Siyaset
 

Çarşaf Liste: CHP Parti Meclisi Adayları Kuyruğu!

Çarşaf Liste: CHP Parti Meclisi Adayları Kuyruğu!
 


CHP, 18 Aralık’ta Olağanüstü Kurultay
’a gidiyor.

Kurultay’da Parti Meclisi için seçim yapılacak. Yeni Tüzük’ün uygulanmasıyla CHP’de güçlü genel sekreterlik dönemi tarihe karıştı.

“Tarihe karışma”, CHP’de beklenmedik bir “karışma”ya yol açıyordu ki, sular birden duruldu. Ancak, Olağanüstü Kurultay’a gidilirken görülüyor ki, suları bulandırma olasılığı da var.

Ne de olsa, yağmurlar başladı. Yağmur, “bereket” demek. Ama yağmur, aynı zamanda “sel” de demek.

CHP’de sular, yeniden bulanır mı bulanmaz mı, bilemeyiz ama; “blok liste”, “çarşaf liste” tartışması havayı bozmaya yönelik.

18 Aralık’ta ne olacağını göreceğiz!

Dün gördüğümüz, eski Genel Başkan Deniz Baykal’ın “çarşaf liste”de ısrar etmesi. Baykal, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’yla görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada “çarşaf liste”nin gerekliğini vurguladı; ''Bence blok liste ayrıştırır, çarşaf liste bütünleştirir'' dedi.

Eski Genel Sekreter Önder Sav da, “Olsa iyi olur” düşüncesinde. Bunu da, “Çarşaf listenin, örgütün daha sempatiyle karşılayacağı bir liste olacağını hep düşünmüşümdür; hep önseçimi yeğlemiş bir siyasetçiyim" demesinden anlıyoruz.

Kılıçdaroğlu, “blok liste”yi, her ne kadar “Bizzat kendim hazırlayacağım” dese de, delege çoğunluğunu “çarşaf liste” istemelerine açık kapı bırakıyor.

*****

“Çarşaf liste”, nasıl bir seçim ortamı yaratır?

Sorunun yanıtı, “Genel Başkan Adayları Kuyruğu...” başlıklı yazımıza götürdü bizi. Biraz da “ironi” kattığımız o yazımızda, gündelik yaşamdaki “kuyruk”ların “dün”ünden bugünlere gelirken, “İsteyen her üye genel başkan adayı olursa ne olur?”dan yola çıkarak, yeni bir “kuyruk”tan söz etmiştik.

“Çarşaf liste” demek, 80 kişilik Parti Meclisi’ne aklına esenin aday olması demek.

Tam bir şenliğe, curcunaya davetiye!

Sadece kendisine oy verecekler, aday diye, kalabalık oluşturacak. Çünkü bizim memlekette aday olmanın bir getirisi vardır.

Seçilmekten söz etmiyorum.

Sonradan karvizitlerine, özgeçmişlerine “CHP Parti Meclis Adayı” yazdıracak öyle çok delegeler var ki...

*****

Baykal’ın öneri taraftar bulursa, genel eğilim bulamayacağı yönünde, 80 kişilik Parti Meclisi’ne en az, 800 kişinin adaya olacağından hiç kuşkunuz olmasın!

Buyrun, CHP Parti Meclisi Adayları Kuyruğu’na!...

Hani, “yağlı kuyruk” derler ya!

Ancak “çarşaflamak” olasılığı da var!

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..