Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mart '09

 
Kategori
Sivil Toplum Kuruluşları
 

ÇAYDEF Kültür Merkezi açılıyor

ÇAYDEF Kültür Merkezi açılıyor
 

Çaydef Kültür Merkezi


Geçim sıkıntısıdır Karadenizliyi gurbete atan. Engebeli ve dar arazi, sanayinin gelişmemiş olması başka şans kapısı da bırakmamıştır. Hayatlarına ümit ışığı olarak giren çay, Karadenizliler tarafından baş tacı edildi… Çaydan da kazanç elde edildi hani. İş için gurbete gidenlere bu kez, iş kurmak için gidenler de eklendi. İstanbul Karadenizliler için en çok tercih edilen yerlerin başında yer aldı.

Göç dalgasıyla İstanbul’a taşınanlar arasında Çayelililer de büyük bir nüfustur. 1960 lı yıllarda bir araya gelen hemşehriler dernek kurma çalışmalarına başlar. Bu derneklerden en köklü olanlar Çayeli Derneği ve Yeşiltepe Köyü Derneğidir. Bu derneklere başka köy ve mahalle dernekleri de eklenir sonraki yıllarda.

Dostluk, birlik heyecanını duyan Çayeli Derneği, Avrupa Yakası Çayelililer Derneği, Aşıklar Deresi Derneği, Senoz Derneği, Yeşiltepe Köyü Derneği, Kemer Köyü Derneği'nin bir araya gelmesiyle “Çayeli Dernekler Birliği” oluştururlar.

Dernekler Birliği merkezi ve lokali ise 11.12.2005 günü açılır. Birlikte faaliyetlerine devam eden Çayelililer ardından 2007 yılında Çayeli Dernekler Federasyonu'nu kurarlar. Pek çok başarılı faaliyetleriyle ses getiren federasyona açılan merkez yetmez ve yeni yer arayışına gidilir. Çayeli Derneği, Aşıklar Deresi Derneği, Şairler Deresi Derneği, Senoz Deresi Derneği, Yeşiltepe Köyü Derneği, Kemer Köyü Derneği, Anadolu Çomoğlu Derneği, Çepni Derneği, Kesmetaş Mahallesi Derneği, Esendağ Köyü Derneği'nin bir araya gelmesiyle oluşan ÇAYDEF Çayelililere daha iyi hizmet vermek için, merkezin alt katını kültür merkezine dönüştür.

Kültür merkezimizin açılışı 21.03.2009 Cumartesi günü saat 14:00 da gerçekleşecektir. Bürokratlarımızın, siyasilerimizin, sanatçılarımızın, işadamlarımızın, derneklerimizin yöneticileri, tüm gönüllülerinin katılacağı açılışımızda tüm dostlarımızla birlikte olacağız. İkramların, müziğin, horonun, coşkunun olacağı açılışımızda sizleri de aramızda görmek istiyoruz.

ÇAYDEF Kültür Merkezi sizlerin katkılarıyla Çayeli'ne, Çayeliliye ve aramızda olan herkese hizmet edecek...


Adres:

Çayeli Dernekler Federasyonu

İcadiye Mahallesi Cumhuriyet Caddesi

No: 33/3 (AYEDAŞ üstü)

Fıstıkağacı / ÜSKÜDAR - İSTANBUL


Tel: +90 216 530 36 30

Fax: +90 216 530 36 34

www.cayeli.org.tr

 
Toplam blog
: 69
: 718
Kayıt tarihi
: 29.01.09
 
 

Kelimeleri ardı sıra ekleyerek ve içine yüreğimden gelen sesi katarak yazdıklarım anlatır beni size..