​ Çayı nasıl demlersek içmesi caizdir? / TV Programları / Milliyet Blog
Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Şubat '12

 
Kategori
TV Programları
 

Çayı nasıl demlersek içmesi caizdir?

Bu kadarına da pes dedirtecek olay!
Nereye koşuyor yurdum, insanları ne yapmak istiyorlar, dinde bu kadar teferruat var mı?
Belki görmüşsünüzdür, hayretler içinde kaldım. Aşağıya aldım konuşulanları, buyurun (okumayanlar) görmeyenler okusunlar.
Sanki alay eder gibi konuşmalar. Kur’anda bunlar var mı? Bu mudur dindar nesil yetiştirme yolu? Her Müslüman kendince ve de yapabildiğince şartları yerine getirir duasını eder, yol gösteren (doğru tefsirle) kitaptır zaten Kur’an…
Nedir bu densizlik, nedir bu saçmalık ?
Diyânet işleri bu olaya bir el koyup, açıklama getirmelidir diye düşünüyorum.
 Bunları yapmayanlar, Müslümanlığa göre hareket etmiyorlar mı?
Hz. Peygamber'in de bulunduğu bir toplantıda içeriye inançsız olarak tanınan bir kişi girmiş, toplantıda bulunanlardan biri şiddetle ayağa kalkarak, "Bu inançsız toplantıyı terketsin." şeklinde haykırınca HzPeygamber hiç olmadık şekilde sinirlenerek ayağa kalkmış ve haykıran kişiye 3 kez "ONUN KALBİNİ Mİ YARIP GÖRDÜN, ONUN KALBİNİ Mİ YARIP GÖRDÜN. ONUN KALBİNİ Mİ YARIP GÖRDÜN ?" diye sorarak toplantıyı terk etmiş.

Tamam bu örnek bir rivâyet ama mantık yönünden bakın “insan ile kul arasına kim girebilir”?
 

Eskiden beri hayatımızda olan ana babalarımız dini yanlış mı uyguluyordu?Onların yaptıkları caiz değil miydi?
Yapmayın Allah aşkına , yapmayın günaha girmeyin günaha da sokmayın insanı bari.
'Abdest alıp demleyin'
Samanyolu TV'deki programda ''Çay demlemeden abdest alınması ve salavat getirilmesi'' istendi...
 
Samanyolu TV’de yayınlanan yemek programında, "Çay demlemeden önce abdest alınması ve salavat getirilmesi" istendi.

Samanyolu TV’de yayınlanan ‘’Yeşil Elma’’ adlı yemek programında, ‘’Çay demlemeden önce abdest alınması, 25 kere Estağfurullah denilmesi ve salavat getirilmesi’’ istendi.

Daha önce TRT ve TRT haber kanallarında İftar ve Ramazan programları yapan şair Serdar Tuncer’in katıldığı STV’deki yemek programında, çay demlemenin ‘’Püf noktaları’’ anlatıldı.

Şair Tuncer, önce abdest alınmasını, mutfağa da sağ ayakla ve salavatla girilerek, ‘’Niyet ettim Allah rızası için çay demlemeye. Yarabbi şu ateşin bu suyu kaynattığı gibi, gönlümüzü de aşkının ateşinde pişir’’ denilerek ‘’Niyaz edilmesini’’ istedi.

Program sunucusu aşçı Oktay Aymelek de, ‘’Ben zaten abdest almadan mutfağa girmem. Çayı da meneviyatla birleştireceğim. Bundan sonra ben de salavatlar eşliğinde çay demleyeceğim, dualar çok önemli’’ dedi. (Gazeteport)
 

 
Toplam blog
: 467
: 145
Kayıt tarihi
: 16.05.11
 
 

Güzel Sanatlara tutkulu, Türk sanat müziği hayranı,  deniz ve İstanbul âşığı şiiryazar bir fâni....