Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Eylül '18

 
Kategori
Aile
 

Cehalet Zulümdür

       Evet! Cehalet zulümdür.”
Çocuğu başka çocuklarla kıyaslamak zulümdür. Evde, misafirlerinizin yanında,
çocuğunuzu başkalarıyla kıyaslarsanız ona zulmetmiş olursunuz. Evlatlarinizi birbiri
arasinda da kiyaslarsaniz yine zulüm etmiş olursunuz her birey kendine münhasırdır.
Erkek evlatları birbiriyle asla kıyaslamayın ki  her evlat ayrı bir dunyadır her evladinizdan 
ögreneceğiniz cok şey vardır tabi ki 
 
       Evlatlarınızında sizden ama siz   anne ve babalar evlatlarınızın her birine değer verirseniz!!!!  
 
Acı çektirmek zulmetmek değil midir?
Evlatlarınızın universite bitirmiş olması veya zengin olması yada cahil ve fakir olması evlatlara farklı davranmayı hor görmeyi ve aci çektirip onları horlamayi gerektirmez.
 
Evladınızın ‘varlığı” sevilmeyi hak ediyor. Başarılı olması için elinizden geleni elbette yapmalısınız. Ancak her çocuk okul derslerinde başarılı olacak diye bir kural yok.Her çocuk üniversite bitirecek diye bir şey yok herkesin farklı meziyetleri karakterleri ve yetenekleri vardır önemli olan bunları çocugunuza güzelce arkadaş gibi anlatarak onları yönlendirmek okuyan ile okumayan evladınız arasında ayrım yaparsanız hem kardeşler arasında sevgi bağlarını hem de evladınızla aranızdaki iletişim köprülerini yıkarsınız. İnsanı ‘eğitimi kadar sevmek’ zulümdür. yada erkek veya kiz cocugu diye bu ayrimi yaparsanız bu da "erkek-kiz cocugunu sevmek sevmemek zulümdür"
 
Evlatlarınızı Sevgisiz bırakmak, saçlarını okşamamak, ellerinden tutmamak zulümdür.
İnsanlara acı çektirmek için onları aç ve susuz bırakarak onlara işkence yaparlar. Sadece fiziki ihtiyaçlardan mahrum kalmak insana acı çektirmez. Sevgisiz kalmak insana daha büyük acı çektirir. Çünkü insan emekle büyür, ekmekle doyar, sevgiyle yaşar. İnsan her yaşta sevildiğini bilmek ve duymak ister.
Özellikle çocuklar buna daha çok ihtiyaç duyar.Çocukları sevgi sözcüğünden mahrum bırakmakta zulümdür.
 
      Genclerde aidiyet duygusu cok onemlidir, Özellikle ergenlik dönemi yıllarında anne babası tarafından adam yerine konulmayan gençler, kendilerini adam yerine koyan çevrelerle daha fazla vakit geçirmeye başlıyorlar. İyi yönlerini görmemek sürekli eleştirmek zulümdür EVLATLARA 
 
İnsan cinsiyetini, ırkını, milliyetini seçme özgürlüğüne sahip değildir.
Kız -erkek ayırımı yapmak zulümdür
Kız çocuklarına cinsiyeti yüzünden zulmedenler, erkek çocuklarının zulmüne uğrar. Allah ‘takva” üstünlüğüne bakarken siz ‘cinsiyet” ayrımı yaparsanız zulmetmiş olursunuz.
Sağlıklı ve hayırlı bir evladınız olduğu için şükretmezseniz kendinize de acı çektirirsiniz. Zalim en büyük zulmü kendisine yapar.
 
Zulmetmek için zalim olmaya gerek yok! Zulmedenle zulme uğrayan kişiler, anne-baba-evlat bile olsa, zulmün sebebi cehalettir.
 
Öyleyse, cehalet zulümdür.
 
 
Âyet-i Celîle:
“Zalimlerin yaptıklarından Allah’ı gâfil zannet-me! Rabbin (Onların cezalarını) gözlerin şaşıp kaldığı (kıyâmet) gü(nü)ne tehir ediyor…”
 (S. İbrâhim 42)
 
(Kimsenin yaptığı yanına kalmaz, er veya geç eden bulur…)
 
Hadis-i Şerif:
“Allah’ü Teâlâ zâlime mühlet verir. Sonra bir de yakaladı mı bir daha ona göz açtırmaz.” (Buharî, Müslim)
 
Hadis-i Şerif:
“Kimin üzerinde din kardeşinin nefsine veya malına tecavüzden dolayı hak bulunursa, dînar ve dirhemin bulunmadığı kıyâmet günü gelmeden evvel zulmettiği kimseden hakkını helâl ettirsin. Zira kıyâmette zâlimin salih ameli bulunursa ondan alınıp mazluma verilir. Salih ameli bulunmazsa, mazlumun günahlarından alınıp zâlime yüklenir.” (Buharî)
 
Hadis-i Şerif:
“Mazlumun bedduâsından sakın! Çünkü onunla Allah arasında perde yoktur. (Duası mutlaka kabul olunur.)” (Buhârî)
 
(Ve mutlak hâkim olan Cenâb-ı Hakk’ın hükmüyle mazlumun intikamı zâlimden
 alınır…)
 
Hadis-i Şerif:
Ebu Ümâme R.A.‘ın şöyle söylediği rivayet edilmiş: “Zalîm kişi kıyamet gün Cehennem köprüsü üzerinde, zulmettiği kimselerle karşılaşır ve ona nasıl zulmettiğini hemen hatırlar.”
 
Hadis-i Şerif:
“Mazlumun duâsı bulutlar üzerine yükselir ve Allahü Teâlâ: «İzzet ve celâlime yemin ederim ki bir müddet sonra da olsa sana yardım edeceğim» buyurur. (Yâni duâsı mutlaka kabul olur…) (Tirmizî)
 
     Anne babalar her ne kadar bütün çocuklarımı aynı  ölçüde severim deseler de, bazı çocukların yeri daha farklıdır. İnsan kalbine söz geçiremez elbette.
Bir çocuğunuz daha cana yakın, daha sevgi dolu veya itaatkardır. Bu yüzden ona karşı biraz daha fazla muhabbet besleyebilirsiniz. Bu gayet normal, gayet insani bir davranıştır. En güzeli bu farkı dışa vurmamak ve çocuklara belli etmemeye çalışmaktır. “Şüphesiz Allah, adaletle davrananları sever .” (Maide 5/42)
 
      Anne baba hatalarından belki de en çirkin olanı; Maddi anlamda güçlü olan evlada daha fazla değer verilmesidir. Kendi canından, kanından olan evlatlarını parasal birikimlerine göre kategorize eden ve bu adaletsiz tutumlarını diğer evlatlarına da belli eden anne babaları Allah ıslah etsin!
Evlat imtihan sebebimizdir, Fakat anne babalarda evladın iyi halini, sessizliğini suistimal etme yoluna gitmesin. Adaletsiz davranmasın.
 
Biz anne babaların evlatlar üzerinde hakkımız olduğu gibi evlatlarımızında anne babalar üzerinde hakları vardır, bu tabiki anne babaların hakları daha fazla ama durum boyle diye de  evlatlara zulmetmek yanlıstır hepsi cehaletten geliyor hepimiz bir birimizden sorumluyuz. Öyleyse cehalet zulümdür.  HER KIM YAPARSA YAPSIN !!!!!!!
 
 
Toplam blog
: 16
: 185
Kayıt tarihi
: 01.09.15
 
 

1967 yılında Muğla Dalaman ilçesinde dünyaya geldim, ilk ve Orta Eğitimimi Dalaman ilcesinde, Lis..