Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Haziran '18

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Çekici Yüz Hatları İçin: Elmacık Dolgusu

Çekici Yüz Hatları İçin: Elmacık Dolgusu
 

Yüz hatalarının daha genç ve çekici görünmesini sağlayan elmacık dolgusu son dönemin en trend estetik uygulaması olmaya başladı.

Elmacık kemiğinin belirgin olması güzellik kriterlerinden sayılmaktadır. Belirgin ve çıkık elmacık kemikleri yüzün genç, sağlıklı ve daha gergin görünmesini sağlayan önemli bir işleve sahiptir. Yüzle uyumlu bir şekilde çıkıntıya sahip olmayan elmacık kemiği ise yüzün daha üzgün daha yorgun daha zayıf  ve çökük gözükmesine neden olmaktadır.

Elmacık kemiğindeki estetik problemler doğuştan ya da yaşlanmayla yüzdeki destek doku kaybına  bağlı yüz dokuların sarkarak aşağı doğru yer değiştirmesi ve düzleşmesi sonucunda ortaya çıkabilir.

Hyalüronik asit ile gelen farklılık
Elmacık kemiği  dolgusu, hyalüronik asit ile uygulanan dolgu işlemlerinden bir tanesidir ve kadınlar arasında en sık tercih edilen dolgu işlemlerindendir. Yaşın ilerlemesi ile birlikte elmacık kemiklerinde ve yanaklarda oluşabilecek çöküntü ve sarkmalar, dolgu işlemi sayesinde giderilmekte, kişinin yüzü tekrar orantılı ve genç görünüme kavuşturulmaktadır.

Günlük hayatınıza kaldığınız yerden devam
Dolgu enjeksiyonunda sonuçların hemen görünüyor olması ve iyileşme süresinin kısa olması bu yöntemin daha fazla tercih edilmesinde önemli faktör. Kullanılan dolgu maddesine göre kalıcılığı 12-18 ay arasında değişmektedir. Uygulama süresi ortama 15 dakikadır. Hasta aynı gün içerisinde çıkık elmacık kemikleri ile günlük hayatına devam edebilmektedir.


Op. Dr. Gökhan Haytoğlu
Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı

www.gokhanhaytoglu.com