Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ocak '13

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Çekiyorum, Gülümseyin!...İşte kadın hikayeleri...

Çekiyorum, Gülümseyin!...İşte kadın hikayeleri...
 

           Bundan tam 3 yıl önceydi.  Antalya’nın daha çok dezavantajlı bölgelerinde olmak üzere, farklı mahallelerinde yaşayan, ev kadını, çalışan-çalışmayan-emekli, eğitimli-eğitimsiz  değişik sosyal kesimlerden pek çok kadının  “kadın” ortak paydasında buluştuğu sosyal bir proje, kentin kültür ve sanat hayatına“Merhaba!” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Mustafa Akaydın, koordinatörlüğünü Yrd.Dç.Dr. Merih Taşkaya’nın yürüttüğü “Kadınlar Tiyatroyla Buluşuyor” adlı bu projeye, başladığı  ilk günden itibaren büyük  destek verdi.

“Kadınlar Tiyatroyla Buluşuyor” adlı bu sosyal proje, söz konusu kadınların çoğunun sorunlu, yoksunluklarla dolu, bazılarının ise durağan ve rutin yaşantıları için gerçek bir milât oldu.

Çünkü bu kadınların bazıları, hayatı boyunca hiç tiyatroya gitmemişti. Bir-ikisi okul çağlarında okuldaki tiyatro etkinliklerinde, bir-ikisi de şehirdeki bazı amatör çalışmalarda küçük roller almıştı. Ama çoğu, sadece izleyici olarak tiyatroyla tanışmıştı.

Kadınlar bu proje vesilesiyle yoksunluklarını, acılarını, sevinçlerini, umutlarını, beklentilerini ve kendilerini ifade edebilecekleri bir alan olarak, tiyatro sahneleriyle buluşmuşlardı. Ve onlar bunun kendileri için büyük  bir şans olduğunun farkındaydılar.  Dolayısıyla bu projeyi öyle sevip, öyle sahiplendiler ki, tiyatro onların yaşantılarının vazgeçilmezi oldu.

İşte bu gönüllü-amatör tiyatrocu kadınlar “Kadınlar Tiyatroyla Buluşuyor” projesinin 3.Yılında3.Oyunları “Çekiyorum,Gülümseyin!” adlı komediyle, A.K.M (Atatürk Kültür Merkezi) de bir kez daha Antalyalı  tiyatro severlerle buluştu.

12.Ocak.2013 günü A.K.M Perge Salonu’nda sahnelenen yeni oyunun senaryosu bu defa kadınların kolektif çalışmasıyla oluştu. Senaryo danışmanlığını Hüseyin Erdoğan ve Sibel Ferlibel Tatlıcan yaptı

Oyunu Antalya Büyükşehir Tiyatrosu sanat yönetmeni, usta yönetmen-oyuncu Müfit Kayacan yönetti

 
Toplam blog
: 247
: 1493
Kayıt tarihi
: 29.01.08
 
 

Antalya ve Akdeniz aşığı bir öğretmenim. Bol bol okurum, blog yazarım, şiir yazarım. Yazdıkça ve ..