Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Haziran '18

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Celal Toprak ve Yaza Merhaba!

Celal Toprak ve Yaza Merhaba!
 

“Ekonomisi zayıf bir ulus; yoksulluktan ve düşkünlükten kurtulamaz. Güçlü bir uygarlığa, kalkınma ve mutluluğa kavuşamaz. Toplumsal ve siyasal yıkımlardan kaçamaz.

Ekonomik kalkınma, Türkiye'nin hür, bağımsız, daima daha kuvvetli, daima daha refahlı Türkiye idealinin bel kemiğidir.

Tam bağımsızlık ancak ekonomik bağımsızlıkla olur.”

M. Kemal ATATÜRK

Geçmiş yıllarda çağrılacak kişilere ve gerçekten yazan basın temsilcilerine e-postayla EGD’den davet gönderildi. LCV sonrası katılımlar gerçekleşti. Bana da davet geldi ve öyle yaptım. Ne ki geçen yıl çağrılmadım.

Bu yıl da çağrılmadım. Bir şekilde bilgim oldu. EGD’yi aradım, hemen kaydediyoruz, buyurunuz, dendi. Sn Toprak’ı aradım, ‘bekleriz’ dedi. Aramakta haklıyım. Nedeni mi? Ben her etkinliği yazılarımla taçlandırıyorum!

Bu yıl iftar zamanı olduğundan duyanlar tanıdıklarına ya da dostlarına haber vermiş, ipin ucu kaçmış, duyan gelmiş, çağrılmayanlar gelmiş, denebilir. Hele hele hiç mi hiç çağrılı olmayan onlarca aşina yüz, her yerde olduğu gibi burada da görüldü!

İşin ilginç yanı masaya oturanlar, tanıdıkları adına 3-5 kadar yer ayrımı da yapmışlar! Oysa sinema ve tiyatrolarda yer edinme biletle çözümlenir. Buradaki yöntemle değil…

***

Başkanlığını Celal Toprak’ın başarıyla yürüttüğü Ekonomi Gazeteciler Derneği  (EGD ) “Ekonomi Basını Başarı Ödülleri” dağıtımı, 06 Haziran 2018 Çarşamba akşamı “Yaza Merhaba!” kapsamında Cemile Sultan Korusu İTO Tesislerinde gerçekleşti.

Etkinliğin sunuculuğunu Çetin Ünsalan, başarıyla sürdürdü ve yoğun alkış aldı!

EGD tarafından Türk Telekom ana sponsorluğunda (Desteğinde), İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) katkıları ve Petronet'in desteğiyle "Yaza Merhaba!" etkinliği kapsamında düzenlenen '10. Ekonomi Basını Başarı Ödülleri' törenine katılımcıların fazla sayıda olduğu gözlemlendi.

Ödül töreninde konuşan İstanbul Ticaret Odası (İTO) yeni başkanı Şekib Avdagiç, mikrofonik sesiyle, güzel Türkçesiyle ve başarılı konuşmasıyla Türkiye'nin potansiyeline güvenmek gerektiğini söyledi.

Bu yılın ilk 5 ayda açılan yabancı sermayeli firma sayısının 2017'nin aynı dönemine göre yüzde 90'dan fazla artarak 3 bin 284, yerli firma sayısının da yüzde 24 yükselerek 25 bin 670'e ulaştığını belirtti.

EGD'nin basın ve iş dünyasının sesini duyurduğu ortak bir akıl platformu haline geldiğini, İTO olarak bu önemli başarının tanığı olduklarını söyledi.

Günümüzde faiz, dolar gibi göstergelerin artık çok önemli olduğunu vurgularken, dövizdeki dalgalanmalara ilişkin "Dolara da faize de gerçek ayarı, katma değerli üretim verecek. Yeni dönemde artık paramızı iki şeye harcayacağız: Biri ihracat ki şikâyet ettiğimiz kur da bize bu fırsatı verdi. İkincisi, dünyanın en değerli 6 markasının 5'inin teknoloji şirketi olduğu gerçeğiyle katma değerli üretim." diye konuştu.

Türk Telekom İletişim Direktörü Hamdi Ateş, basın mensup örgütlerinin tamamına destek verdiklerini, EGD'den işbirliği teklifi geldiğinde hemen kabul ettiklerini söyledi.

Hamdi Ateş, 16 aydır mevcut görevi üstlendiğini belirterek, Türk Telekom olarak basın mensup örgütlerinin tamamına destek verdiklerini, EGD’den de iş birliği teklifi geldiğinde hiç düşünmeden bunu kabul ettiklerini belirtti.

EGD Başkanı Celal Toprak, jürinin (seçici kurulun) ödül için başvuran adayların eserleri arasında seçim yapmada zorlandığını vurguladı.

Sahneye çağrılan seçici kurul üyeleri

Hakan Güldağ, Vahap Munyar, Şeref Oğuz, Ruhi Sanyer, Abdurrahman Yıldırım, Jale Özgentürk, Hasan Arslan, Oya Yalıman, Faruk Erdem, Fikret Çengel, Hayri Çetinkaya, Bilal Emin Turan, İbrahim Acar, Talip Yılmaz, Recep Erçin, Yaşar Kızılbağ, Ali Çağatay, Ufuk Korcan, Fikri Türkel, İsrafil Kuralay, Bahadır Kaleağası, Hamdi Ateş, Celal Toprak, Sadi Özdemir ve İdriz Çokal…

Ödül alan gazetecilerin adları

Ekonomi Haberi (Yazılı Basın) - Metin Can - Sabah (İşte Çiftlikbank Gerçeği) * Ekonomi Haberi (Tv) - Sinem Yöndem, Halil Kahraman - CNN Türk (Stoklarda pamuk kalmadı, polyestere dikkat) * Ekonomi Haberi (İnternet) - Kazım Ataer, Dinçer Gökçe - hurriyet.com.tr (Çiftlik Bank CEO'su Mehmet Aydın'ın Uruguay'daki evi ortaya çıktı)

Söyleşi (Yazılı Basın) - Ceyhun Kuburlu - Hürriyet (Yabancı sınırsız yerli işsiz) * Yerel Basın - Başar Şeker - Refleks Gazetesi (Ekonomi Karnavalı) * Köşe Yazarı - Alaattin Aktaş - Dünya * Ekonomi Programı (Tv) - Berfu Güven, Güngör Uras, Tamer Arıcan, Arzu Çalışkan, İlhan Kandaz, Sevcan Bilgiç - NTV (Sokağın Ekonomisi)

Yılın Araştırma Haberi (Yazılı Basın) - Cabir Turgut - Türkiye (Bas geç 5 bin lira) * Jüri Teşvik Ödülü - Ceren Boztepe - Hürriyet (Zehirleyen güzellik), Eda Gezmek - Para Dergisi (Siz hiç tekerlekli sandalyede oturup koşmayı denediniz mi?) * Nezih Demirkent Özel Ödülü - Selenay Yağcı- Dünya (Silikon Vadisi'ne Türk akını) * EGD Jüri Özel Ödülü - Musab Turan- Anadolu Ajansı- (Koca koca kurumlar inovasyon tiyatrosu oynuyor)

Namık Ahıska Özel Ödülü - Ömer Temür - Türkiye (Ahırda koyun değil bitcoin) * Bülent Yardımcı Özel Ödülü - İrfan Donat - Bloomberg HT (Tarım Analiz) * Esen Salihoğlu Özel Ödülü - Gülistan Alagöz - Hürriyet (Mağdurlar Vadisi), Şehriban Kıraç - Cumhuriyet (Kurtlar Vadisi nakit sıkıntısında) * Türk Telekom Özel Ödülü - Timur Sırt - Sabah

*

Emeği geçenleri kutlar ve destek olanları kutlar, bu tür etkinliklerde kaliteye önem verilerek sürdürülmesini dilerim.

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 782
: 1295
Kayıt tarihi
: 18.08.08
 
 

Kırşehir Erkek İlköğretmen Okulu'nu, İzmir Buca Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümünü, İstanbul Çapa M..