Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ağustos '16

 
Kategori
Müzik
 

CelloPianoDuo’dan enfes bir Kapadokya konseri

CelloPianoDuo’dan enfes bir Kapadokya konseri
 

Bezirhane'deki konserde CelloPianoDuo'yu dinledik.


Ülkemizin iki değerli müzik eğitimcisi, Viyolonsel Sanatçısı-hocası Dilbağ Tokay ve Piyano Sanatçısı-hocası Emine Serdaroğlu tarafından oluşturulan CelloPianoDuo, Kapadokya’da muhteşem bir dinleti sundu.
 
Uçhisar’da “Yaza Veda Konserleri” çerçevesindeki bu güzel konser, Argos in Cappadocia tarafından düzenlendi ve sanat yönetmenliğini Yücel Canyaran yapıyordu. 
 
Dünya çapında tanınmış ve Kapadokya’nın konukları olana iki değerli sanatçımızın oluşturduğu ‘ikili’, bu yıl “2016 Donizetti Klasik Müzik Ödülleri Yılın Kaydı” ödülünün de sahibi olmuştu. 
 
1998 yılından beri yurt içinde yurt dışında; solo, duo ve orkestra eşlikli olarak çok sayıda konserler  veren Dilbağ ve Serdaroğlu, dünyanın önemli kayıt firmalarından Naxos’tan da “Turkish Music” adlı çok güzel bir CD kaydı çıkartmışlardı. A.A.Saygun, Ö.Manav, H.Uçarsu ve İ.Usmanbaş bestelerinden oluşan bu CD’yi de konser sonrası standdan edinme şansım oldu, teşekkürler değerli sanatçılarımıza.
 
Müziğin açlığı olur mu olmaz mı bilmem ama benim açımdan öyleydi. Kapadokya bölgesinin, alanında adeta tek sesi olan  Klasik Keyifler’de yaklaşık bir yıldır ses vermeyince, açlık daha yoğun hissedilir olmuştu. CelloPianoDuo benim için vahada bir yudum su gibi oldu. Bu nedenle, hem ikiliyi oluşturan değerli sanatçılarımıza hem de bu olanağı Kapadokya’ya ve bize sağlayan Argos in Cappadocia’ya teşekkür ederim. 
 
Konuk sanatçılarımız, Kapadokya’nın büyülü mekanlarından Bezirhane’de gerçekleştirdikleri ‘açıklamalı’ konserde şu yaratıları seslendirdiler:
 
F.Mendelssohn-Lied Ohne Worte Op.109
F.Kreisler- Liebesleid
S.Rachmaninov-Vocalise
C.Saint-Saens- Allegro Appassionato Op.43
F.Couperin – Pieces en Concert (Prelüde, Sicillenne, La Tromba, Plainte, Air de Diable)
A.Glasunov- Chant du Menestrel Op.71
Ö.Manav- Al Tavandan Belleri
H.Uçarsu- Elif Dedim Be Dedim
G.Cassado- Requiebros
 
 
Toplam blog
: 355
: 1099
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1960 Ankara doğumlu bir Çankırılıyım. İşimin burada olması nedeniyle, Antalya'da yaşamaktayım. Ti..