- Kategori
- Resim
Cemal Reşit Rey Konser Salonu Yüksel Aydın’ın “Bilinmeyen” sergisine ev sahipliği yapıyor

Eşzamanlı olarak resimleri Milano’da Galeri Exaltnewart’da sergilenen Yüksel Aydın’ın son dönem çalışmalarından bir bölümü Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda dün yapılan açılışla sergileniyor.
“Resim hayatıma başladığım yıllardan beri, resimleri izleyen insanlarla tablolar arasında manyetik bir bütünlüğün kurulduğunu gördüm. Aslında onlar resimlerin bir parçası, resimler ise onların bir parçasıydı.Bu titreşim, bu sorgulama, hissedişin çözümsüz dili olabilirdi. Bu sevgi, bu ilgi, bu paylaşım kozmik enerjinin ve programın paylaşımı olabilirdi.
Tablolarım birçok yeri dolaştı ama ben dolaşımımı ve arayışımı henüz bitiremedim. Aslında bende bu programın bir parçasıyım. Bunu resimlerimi yaparken yaşıyorum. Uzay-zaman içinde zaman yolculuğundan yansıyanların ve paylaşılması gerekenlerin resmini yaptığımı düşünüyorum. Resimlerimin her biri yaşadığım olaylar zincirinin bir parçası ve ben bunları sizlerle paylaşmaya devam ediyorum.”
Diyen Yüksel Aydın resimlerinde en çok kendi varoluşunu da sorgular ve bu sorgulama giderek artan ivmeyle çoğalır.
Resimlerini ân’ın enerjisi ve renk libidonal coşumuyla, sezginin gücüyle yapan bir sanatçı Yüksel Aydın. Resimlerine baktığımızda çok katmanlı evren karşısında ne kadar küçük ve aciz olduğumuzu bir kez daha anlarız. Mavi bir ışığın içinden geçiyoruz duyusuyla, evrene ait tüm yaşamın bütünsel aktarımında, labirentler arasına gizlenmiş, imge, simge ve alegorilerden varoluşumuzu sorgulayan –sorgulatanı da seçmek ve içimize hapsedilmiş korkularımızdan arınmak için bir yol yolcuyuzdur…
Doğanın bir parçası olduğunu içinden geçtiğimiz jonjonlu çağda unutuveren insanoğlunun aczi bir kez daha bize yansır tablolardan.
Uzay, zaman, mekan, yaşadığımız hayat, ruhumuzu acıtan kara delikler, kayıp kavimler, gizli tarihin sezilebilen boyutu, Agarta, Atlantis, … pek çok uzayıp giden soru çınlamasıdır resimlere bakarken zihnimizde dolaşan. Bu sorgulamada kendi kendimizi terbiye düzlemine çekerken aynı zamanda dinginleşiriz de.
Yayınlanmaya hazır felsefe kitapları ve senaryoları da bulunan sanatçının kendi sanat çalışmalarını anlatan “Okunmamış Kitabın Çözülmemiş Diliyle” adlı bir belgeseli bulunuyor.
Sergi 10 Mart 2014 tarihine kadar Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda görülebilir.