Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mayıs '13

 
Kategori
Magazin
 

Cenk Eren hanımları çok üzmüş!

Cenk Eren hanımları çok üzmüş!
 

 

Sessiz sedasız yol almasına karşın programlarıyla kendine has bir izleyici kitlesi edinen Cine 5’te yer alan Cenk Eren’in meğer ne çok seveni varmış! Özellikle de bayan izleyiciler, Eren’in sıkı takipçisiymiş. Öyle ki, Cenk Eren’in gece kuşağına yeni bir programla terfisini sevinmek yerine, üzüntüyle karşılamışlar. İşte bu yazının sebebi de onlardan gelen tepki mailleri.

Açılışını Seyfi Dursunoğlu’nu konuk ederek yaptığı ‘Sırada Ne Var’ isimli programla gece kuşağına geçen Cenk Eren, ‘Hanımları terk etmekle’ suçlanıyor.

‘Cenk Bey, gündüz kuşağını neden bırakıp gececi oldunuz? Biz ev hanımlarını terk etmiş oldunuz. Üzüldüğümü belirtmek istedim, başarılar’ diyen Zehra Hanım’la aynı düşüncede olan satırların dışında Cenk Eren’in yeni bir yapımla saat 23.00’te ekrana gelmesini farklı yorumlayanlar da var.

‘Cenk Eren’in Ev Hali’ni çok sevdiklerini ve içeriğindeki bilgilerden çok faydalandıklarını belirten Işık Hanım, ‘Cenk Bey daha çok hanım izleyicinin ekran karşısında olduğu öğle saatinde neden kalmadı? Yoksa bayan izleyicilere yönelik olmayı beğenmedi de mi bizi bıraktı’ şeklinde bir sitemle bu değişikliği sorgulamakta.

Kendiyle aynı görüşü paylaşan bir grup bayan adına yazdığını belirten Elif Hanım ise programın saat ayrıntısına takılmış… ‘Sırada Ne Var’ın dizilerle çakışması yüzünden Cenk Bey’in o güzel sohbetini kaçırıyoruz. Cine 5, Cenk Bey’i neden bayanlardan uzaklaştırdı? Kendisi mi bunu istedi. Bilmek istiyoruz’ demekte.

***

Bunlar ‘Cenk’in Ev Hali’nin ‘Sırada Ne Var’a dönüşümünden memnun olmayan bayan izleyici yakınmalarından birkaç örnek. Bir, üç, beş derken yakınmalar artmaya başlayınca gündeme getirmek kaçınılmaz oldu.

Bilindiği gibi ‘Cenk’in Ev Hali’yle öğlen kuşağında yer alan Cenk Eren, temizlikte nelere dikkat edileceğinden tutun da çocuk yetiştirmeye çeşitli konuları uzman görüşleriyle işliyor, ilaveten ünlülerle veya güncelle ilgili öne çıkan konuları ele alıyordu.

Kısacası, programın geneli hanımların ilgisini çekecek bir formattaydı. İçeriğiyle magazine yakın duruyor izlenimi veren ‘Sırada Ne Var’ ise ünlü konukların ağırlandığı, bilgi, müzik ve sohbet karışımı bir yapım. Aslında bu da güzel ama gece vakti program bolluğunda tercihi zorlaştırıyor.

Sağlık konularından tutun da, dizilerin yarattığı sendromlar gibi bilgilendirici konulara yer verse bile ‘Sırada Ne Var’ın dizilerle çakışması, maillerde de vurgulandığı gibi, izlenmesini kısıtlayıcı bir etken. Hele ki ev halkıyla birlikte ekran karşısına geçilen bir saatte Cenk Eren izlemek isteyen bayanların şansı oldukça düşük! Ya bir başka odaya geçip, şayet ikinci bir televizyonları varsa, oradan izleyecekler. Ya da kendileri de, dizileri takip ettiklerinden Cenk Eren’in yapımını es geçecekler. Hal böyle olunca da hanımların, günlerini keyiflendiren ‘Cenk’in Ev Hali’ni bulamamanın üzüntüsünü yaşaması bir yana, Cenk Eren de gittikçe izleyici kaybına uğrayacak.

Bu konuda herkesi memnun edecek bir adım atılır mı, bayan izleyicilerin tepkileri dikkate alınır mı bilemeyiz. Ama Cenk Eren müdavimi hanımların yeni düzenden duydukları memnuniyetsizlik meydanda. İletmesi bizden, ilgi gösterip göstermemek Cine 5’ten.

Anibal GÜLEROĞLU

guleranibal@yahoo.com

www.twitter.com/guleranibal

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..