Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mayıs '14

 
Kategori
Öykü
 

Cep telefonu

Cep telefonu
 

CEP TELEFONU


       Şehiriçi Minibüsü duraklarda yolcularını alıp yoluna devam ediyordu. Bazı yerlerde yolcular iniyor, bazı yerlerde de minibüsü durdurup biniyorlardı.

           

       Minibüs şoförü, bir elinde cep telefonu, bir elinde direksiyon; yamaçları, virajları, köprüleri geçiyordu.

           

       Cep telefonundaki insan herhalde kendisi için çok önemli olmalıydı ki durmadan konuşuyor, sohbet ediyor, bazen müşterilerin çok bağırması neticesinde minibüsü durdurup yolcuyu indiriyordu.

           

       Minibüste cep telefonu ile sohbet giderek koyulaşmaya başlamıştı. Şoför karşı taraftan gelen sözleri dikkatle dinliyor, sonra da tekrar hararetli konuşmasına devam ediyordu.

           

     Yolculardan birisi durumdan endişe etmeye başlamış olmalıydı ki şoföre:

      -Kaptan bu cep telefonunu bırak, hepimiz can taşıyoruz, kaza yapacaksın şimdi! Diye seslendi.

 

Ancak şoför tınmadı bile. Konuşmasına devam ediyordu. Minibüs bazen sıkışık trafikle karşılaşıyor, zar zor çarpışmaktan kurtuluyor, yolcular korkulu bir heyecan yaşıyorlardı.

 

Bir-iki yolcu daha şoföre seslendi:

 

-Şoför Bey, cep telefonu ile konuşmak yasak! Lütfen telefonu bırakın! Ya da bizi indirin! Suç işliyorsunuz!

 

Minibüs şoförü yüzsüz bir şekilde sırıtıyor, inadına yolcuları dinlemiyor, telefonla konuşmasını sürdürüyordu. Araçta sıkıntılı bir durum yaşanmaya başlanmıştı. Kuralları bilerek ve zevkle ihlal eden bir şoförle karşılaşan yolcular bir an evvel inecekleri yere varıp araçtan kendilerini atmak istiyorlardı.

 

Bir anda karşıdan bir motosiklet sürücüsünün ortaya çıktığını gördüler. Motor sürücüsünün de bir elinde telefon vardı ve hızla minibüse yaklaşıyordu. İki araç da kafa kafaya geldiler, iki şoför de cep telefonlarını hemen ellerinden fırlattılar, ancak bu son hareketleri fayda vermedi, fena bir çarpışma meydana geldi.

 

Motosiklet sürücüsü kask takmadığı için başından aldığı ağır darbe sonucu beş on dakika içinde oracıkta ölmüştü. Minibüs, motosiklete çarptıktan sonra dengesini kaybettiği için bir de bariyerlere toslamıştı. Minibüs yolcularından dört kişi yaralandı. On dakika sonra gelen ambulans yaralıları hastaneye kaldırmış ancak yaralı yolculardan birisi kurtarılamamıştı. Yaralılardan bir yolcu da sakat kalmış, tekerlekli sandalyeye mahkûm olmuştu.

 

Olayda motosiklet sürücüsü, cep telefonuyla motor kullandığı için hayata veda etmiş, cep telefonuyla minibüs süren şoför de gözaltına alınmış ve mahkemece tutuklanmış, ehliyeti elinden alınmış ve mahkûmiyet giymişti.

 

İşin tuhaf tarafı minibüsten yara almadan kurtulan yolculardan birisi ertesi gün başka bir minibüse bindiğinde şoförün elinde yine cep telefonu görmüştü. Bu sefer şoför hem aracı sürüyor hem de mesaj çekiyordu.

 

 
Toplam blog
: 137
: 158
Kayıt tarihi
: 09.03.14
 
 

1958 yılında Söke'de doğdum. Esnaf çocuğu olarak ilk, orta ve lise eğitimimi Aydın ili Söke ilçes..