Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 

12 Şubat '12

 
Kategori
Güncel
 

Cesaretin Bu Kadarı

Cesaretin Bu Kadarı
 

Son günlerde gelişen olayların nasıl bir cesaret içesin de yapıldığını herkes merak etmekte. Devletin istihbarat bilgisini sağlayan Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT)  Müsteşarı Hakan Fidan eski Müsteşar Emre Taner’in aralarında bulunduğu 5 MİT yöneticisi sorgu için adliyeye davet edilmesi ardından tutukluluk kararının alınması içteki yapılaşmanın göstereceği bir güç değildir. Çünkü devletin iç-dış bilgilerini barındıran MİT’in Başbakanlığa bağlı olarak hedef direk Sayın Başbakan’dı.

Ne ilginçtir ki, basında sürekli yansıyan Devlet- Cemaat vurgusu MİT Müsteşarı ile de bağdaşlaştırıldı. Sanki karşıt gruplarmış gibi kamuoyuna lanse edilen ajansların cirit attığı yerde böyle bir şeyin gerçekte varmış gibi sürekli yayınlar yaparak insanların zihinlerini bulandırılmaktadır. Tamamen hedefleri büyütmek isteyen Türkiye’nin önüne set koymak isteyen senaryolarla devlet-cemaat kampanyası ile yıpratılmaya çalışılmakta.

Hala daha devlet, cemaat aralarında fark olduğu gibi neye hizmet ettiklerinin benimsemeyenler, anlamak istemeyenler var. Devleti karalama kampanyasında başaramayanlar bugünlerde tekrar devlet-cemaat kavramı çatısı altında karşı karşıya getirmek ve milleti tahrik etmek için düğmeye basmış durumdalar.

Uludere katliamdan sonra suçlamalar askeri harekâtın önderliğinde olduğu halde MİT gündeme gelerek yıpratılması için ilk kapmaya o zamandan başlamıştı. Peki, istihbaratı açığa çıkarmak isteyen kişiler kim? Türkiye de ki güçler mi yoksa İsrail merkezli olan güçler mi?

Sizleri bir şeye dikkat çekmenizi istiyorum. Necdet Özen Genelkurmay başkanı olmadan önce tüm psikolojik harekâtlar Genelkurmay üzerinde dönüyordu. Ancak Işık Koşaner’in istifasının ardından, yerine gelen Sayın Necdet Özen’in ardından sesler kesildi. Şimdi ise farklı psikolojik harekât olarak direk başbakanlık endeksli çalışan MİT üzerinden senaryolar yapılmakta.

Savcıların her devlet görevlisini şüpheli sıfatı ile çağırırsa o zaman her sürecin açığa çıkması demek olmayacak mı? MİT, Pkk ile görüşünce suç işlemiş oluyorsa istihbarat nasıl sağlanacak mektup ile adresinize mi gelecek anlayamadım.

MİT görevlilerin şüpheli sıfat ile çağırılması ve kamuoyunda paylaşılan bilgilerden en çok yararlanacak olan gruplar PKK, KCK gibi Türkiye'nin düşmanı terör çeteleridir. MİT’in son dönemdeki emniyet ile düzenledikleri ortak operasyonlarda terör örgütünü köşeye sıkıştırmış bugün o acıyı yaşayanlar saldırıya geçmiş durumdalar.

 

 

 
Toplam blog
: 45
: 551
Kayıt tarihi
: 18.01.11
 
 

1988 yılında Çaykara doğumluyum. Bulancak ta ikamet etmekteyim. Yazı yazmayı hobi olarak yapmakta..

 
 
 
 
 

 
Sadece bu yazarın bloglarında ara