Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 

11 Ocak '13

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Cevizli kuru incir reçeli

İncir bağırsakları çalıştıran güzel bir meyve.A, B1, B2 vitaminleri ve mineraller içerir. Kış mevsiminde tazesini bulmak güç. O nedenle, kuru incirden yapıyorum.

 

  

YAPILIŞI

4 su bardağı ılık su ve 3 bardak şeker derin bir tencereye konulur,  şeker eriyene kadar karıştırılır,  tencere ocağa konulup yüksek ateşte kaynamaya bırakılır. Kaynayan suya yarım limon suyu dökülür ve 15 dk. kadar kaynatılır. 500 gr. kuru İncirler 3'e 4'e kesilir,5 tane karanfille birlikte   hazır olan şerbete ekleyip 2 dk. Kadar daha kaynatılır. 250 gr cevizçi  yıkanıp süzülür ve incirlerin üzerine ekleyip karıştırılır.
Hazır olan reçel  ocaktan alıp soğumaya bırakılır. Soğuyan cevizli kuru incir reçeli cam kavanozlara doldurulur. Afiyet olsun.

NAHİDE ÇELEBİ 

  

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..

 
 
 
 
 

 
Sadece bu yazarın bloglarında ara