Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Temmuz '07

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Çevremizi biliyor muyuz ?

Çevremizi biliyor muyuz ?
 

Çağımızın en önemli gündemi, çevrenin korunmasıdır. Bütün varlıklar kendi tabii ortamında doğal varlıklarını sürdürebilirler. Bu evrensel olarak her varlık için geçerlidir. Onun için bütün varlıkların doğal ortamının korunması gerekir.

Biz dünyalılar, bizimle birlikte aynı ortamı paylaşan diğer varlıklarla, doğal dengeyi korumak zorundayız. Bu denge bir varlık lehine veya aleyhine bozulduğu takdirde, zincirleme olarak diğer varlıklara da etki edecektir. Son yıllardaki uluslar arası çevresel örgütlerin çalışmaları malesef bazı devletler tarafından yeterince önemsenmemektedir.

Dünya doğal yaşam ortamını korumaya yönelik çalışmalara gelişmiş ülkelerin kayıtsız kalmaları ileri medeniyet standartları ile hiç bağdaşmamaktadır. Çevremiz bahçemizdir. Bahçemizi nasıl bütün güzellikleri ve varlıkları ile korursak, atmosfer çadırı içindeki kendi yaşama ortamımızıda öyle korumalıyız.

Dünya dışı alemde yeni dünyalar ararken kendi ayağımızın altındaki hazır dünyamızı kaybetmemeliyiz. Elbette astronomi-uzay araştımaları devam etmelidir. Ancak bu çalışmalar yapılırken çevremizi "dünya"yı ihmal ederseniz sizin çalışmalarınızın insanlığın faydası için olduğuna inanç kalmaz.

Dünyada birçok coğrafik bölge halen bakir durumdadır. Uzay harcamalarının çok azı ile dünya size kucağını açmış bekliyor. Ama ona ihanet edip rakabet ve ekonomik kaygılarla yapilan tahribatı devam ettirirseniz ilk pişman olan da siz olursunuz.

Öyle anlaşılıyor ki bu çevre koruma işi, yaşamı sürdürülebilir kılmak için insanlığın önündeki en önemli görevidir.

 
Toplam blog
: 376
: 1841
Kayıt tarihi
: 06.07.07
 
 

Hayat herkes için aslında yalnızlıktır. hiç kimsenin doğal garantisi yoktur. (Günlük atüel haberl..