Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Haziran '08

 
Kategori
Futbol
 

Çeyrek final için 300.000 YTL.

Çeyrek final için 300.000 YTL.
 

Türk Milli takımımız. 2008


Milli futbolcularımıza çeyrek finale yükseldiler diye 300.000 YTL vereceklermiş.

http://www.milliyet.com.tr/default.aspx?aType=SonDakika&Kategori=spor&ArticleID=877546&Date=17.06.2008&ver=72

Düşünüyorum da futbolcu mu olmak lazım, ne?

Evet, futbolcu olmak lazımmış bir yerde. Kimse de alınmasın derim. Gazetemizin bu haberle ilgili yazının altında okuyuculardan gelen yorumlara şöyle bir göz attım da. Neymiş futbolculara verilen para çokmuş. Asgari ücretle çalışan vatandaşlara ayıp oluyormuş. Birde Güneydoğu da PKK’ya karşı mücadele eden o kadar askerimize de ayıp oluyormuş. Şehit düşen askerlerimize onların ailelerine de o para ver sinlermiş.

Benim burada diyeceğim o dur ki. Kimsenin ne kadar para aldığı beni hiç ilgilendirmez. İsterlerse dünya da ne kadar para varsa hepsini alsınlar. Kime ne? Bir laf vardır. Bir: Hiçbir Hanımın yaşı sorulmaz. İki: Hiçbir erkeğin de maaşı yani ne kadar para kazandığı sorulmaz benim bildiğim. Daha geçen gün Fatih Terim basın toplantısında açıklama yapmadı mı? Yaptı. “Arkadaşlar daha bizler içer de para konusu konuşmadık. Sizler yalan haber yapıyor futbolcuların konsantrasyonunu bozuyorsunuz” demedi mi? Belki bu da bir yalan haber hatta böyle bir şey yoktur umarım. İçer de neler bitiyor ve neler konuşuluyor bilinmemesi lazım. O zaman sormak lazım nasıl medyaya yansıtılıyor bu gibi haberler. Anlamakta zorluk çekiyorum açıkçası. Bu gibi işler gizli yapılmalı ve kimseyi de kesinlikle ilgilendirmemesi lazım.

Herkes futbolcu olamaz. Olsa bile niye seni beni seçmiyorlar da Rüştü’yü, Volkan’ı, Nihat’ı, Servet’i, Tuncay’ı, Arda’yı ve daha o 23 kişilik kadroya girenleri seçiyor da diğerleri seçilemiyor. Yoksa 300.000 YTL para kazansınlar diye mi? Yoksa onların karakaşlarına, kara gözlerine bakarak mı o kadroya seçildiler yoksa formda oldukları için mi? Demek ki onlar bu turnuva için Türkiye’yi en iyi bir şekil de temsil edebileceğine inandığı için Fatih Terim tarafından seçildiler. Onlar futbolcu ordusunda en üst kademe de 23 kişiliğin içen de oldukları için ordalar. Milyarlar verseler size memleketinizi tanıtın deseler kimse bu kadar iyi tanıtım yapamaz. Hepsine helal olsun.

Futbolu çok seven bir milletiz. Kendilerini belki hiç görmediğimiz halde sanki içimizden birimiz gibi, kardeşimiz, yeğenimiz veya oğlumuz oynuyor sanıp onlarla heyecanlanıyor, bazen üzülüyor ama sonun da onlarla beraber sevinçten ağlıyoruz. Bunları yaparken de hiç onların aldığı parayı düşünmeden yapıyoruz. Hatta kötü bir sonuç almaya görsünler onları tenkit ediyor, iyi bir sonuçta da kahraman yapıyoruz. Ama sonuçta bir yerler de aldıkları parayı öğrendiğimiz de “Ah o kadar para alınır mıymış, aldıkları para fazla” diye tenkit ederiz beyler. Size ne? Ya da bana ne? Onlar saha da yağmurda ıslanırken hiç birimiz demiyor ama hasta olacaksınız diye. Pekiyi sakat sakat oynayan futbolcularımıza ne demeli.

Elbette askerlerimize bir şey diyemem. Birer birer şehit veriliyor bu vatanın bir karış toprağına zarar görmesin diye. Ama onlar milletimizi temsil etmiyorlar. Yalnızca onlar vatanımızı korumakla görevlidirler. Bunu herkes yapabilir ama herkes de komutan olamaz. Paşa olamaz. Kuvvet komutanı ya da Genelkurmay başkanı hiç olamaz. Elbette bir kişi o göreve üstlenecek. Tabi de bu işi en iyi yapan ve bilen kişi bu göreve üstlenir.

Bir piramit gibi düşünmek gerekir. Tabanda çokluk tepeye gittikçe alan daralıyor. En üst tepe de ise az kişi vardır ve o en üst seviye de en fazla parayı elbette onlar alacaklardır. Çünkü ülkenin en iyi oyuncuları onlar oldukları için ve bu göreve üstlenmişlerdir.

Ben futbolun güzel yönünü görmeye çalışıyorum. Bu güzel tren de yer almak ne güzel öyle değil mi? Tren’in ön vagonların da yer alabilmek önemli. Artık her durduğu istasyonda vagon sayısının yarısı kadar vagonlar arkadan sökülecek ve son istasyona girildiğin de kupa trenin en son kalan iki vagondan önde gelen vagonda ki 23 kişiye verilecek. Mümkün olduğu müddetçe öne gitmeye çalışılıyor. İşte bizler desteğimizi sürdürürken o 23 kişi bizi en iyi bir şekilde temsil etmesi için görevlendirilmiş bu işi en iyi yapan kişilerdir.

Esasın da çok güzel maçlar oluyor. Elemelerden geldik, grup maçları bitti bitiyor derken artık şampiyonluğu görmeye önümüz de kalacak yedi maç. 4 tane çeyrek final. 2 yarı final ve 1 final müsabakası.

Lütfen bunun zevkini çıkartalım beyler.

 
Toplam blog
: 540
: 3176
Kayıt tarihi
: 02.01.07
 
 

Hiç bir motorlu araca binmeyi sevemedim. Daha doğrusu sevdiremediler. Onun yerine iki tekerlekli ..