Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Eylül '18

 
Kategori
Futbol
 

Cherry, Bernard Mensah ve Fenerbahçe'den Lung'a Kadar Uzanan Paslaşmalar

Aslında Malatyaspor maçından itibaren 3 maçta da rakiplerin Fenerbahçe ye göre avantajları oldukça fazla idi. Sadece kadro oluşumundan dolayı değil,hatalar oyunu futbolda Fenerbahçe 'nin hataya müsait olan futbol anlayışından.

Bu yüzden son 3 fenerbahçe analizinde de Fenerbahçe'nin yapması gerekenleri anlatırken özellikle Kayserispor 'un sağlam futbol anlayışına ve Tjarronn Cherry ' e ve Bernard Mensah'a dikkat çektik.

Cherry yaratıcı,fırsatçı ve pozisyon yakaladığında değerlendirmesi an meselesi olan bir oyuncu.Bunu Süperlig de ki ilk golünde de gördük. Fenerbahçe maçında da çoğu oyuncunun yapmaya bile cesaret edemeyeceği bir şut attı.

Fenerbahçe'nin kendi sahasında da olsa işi çok zordu.

Bu üç takımda son senelerde futbol felsefeleri belli olan takımlar. Oyun disiplininden taviz vermiyorlar.Bu da Fenerbahçe ye en ters gelen şey belkide.. Fenerbahçe kadro olarak rakiplerinin hepsinden hiç transfer yapmasa bile daha iyi diyebiliriz. Ancak oyun süresi içerisinde hiç hata yapmazsa..

Maça gelirsek Fenerbahçe iyi pozisyonlar yakalayarak başladı klas isimleri ile Kayserispor kalesinde.Ayew,Slimani ve Valbuena anlaşmasında fransız oyuncunun şutu Lung 'un avuçlarında bitti. İşte tam da aradığı şey Fenerbahçe nin bu... Uyum ve Mücadele.

Buna rağmen Kayserispor defansı gerçekten rakibine iyi basan ve ciddiyeti elden bırakmayan isimlerden kurulu.Burayı Sapunaru ve Kanabıyık iyi toparlıyor.

 İlk golde atak gelişimi,Ayew'in pozisyonu okuması ve üstüne gitmesi şahane idi.Fenerbahçe den böyle goller görmeyeli çok olmuştu.2 takım da maç içerisinde iyi pozisyonlar buldu .Hasan Ali'nin ortasını da unutmayalım.

Ancak Fenerbahçe 'yi diğer maçlara göre ben daha iyi gördüm. Mensah'ın golü ise  Fenerbahçe için gerçekten kötü bir goldü. Harun ilk maçından iyi başlamadı belki de bu gol ile.

Sonrasında Fenerbahçe atakları eskisine göre daha seri ve güçlü idi.Slimani kendisine verilen görevi fazlası ile yaptı. Sonrasında Fenerbahçe defansının yine hatalı pozisyon alışları ile gelen 2 gol izledik.Harun mutlaka daha çok çalışmalı.İlk maçı olabilir ancak bu tip şutlarda zorlanmamalı.

Ben Fenerbahçe yi hatalı gollere rağmen en çok bu maçta beğendim. Ancak çok puan kaybettiler ve artık kazanmalılar.

 

 
Toplam blog
: 383
: 900
Kayıt tarihi
: 24.12.10
 
 

..... ..