Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Nisan '08

 
Kategori
Siyaset
 

CHP'de son tango

CHP'de son tango
 

Dikensiz gül bahcesinin resmidir.


CHP 32.kurultay'ını yaptı. Bu kurultayda sandelyeleri yandaşlar kaptı.
Yani CHP lider partisi olduğunu şüpheye yer olmayacak şekilde kanıtladı.
Sonuç doğru gözlemle değerlendirilirse olanları şöyle sıralayabiliriz.

1- Chp kurultayı sağduyu'lu hiç kimseyi şaşırtmadı, Baykal ve yandaşları kazandı. Sağ duyu ve nuhalifler kaybetti. Keşke kaybeden yalniz muhalif'ler olsaydı. Sanıyorum kerhen oy veren büyük bir seçmen kitlesini de kaybetti.

2- CHP bu ülkede farklı düşüncelerin kendini temsil edebilme şansı yakaladığı bir parti iken, farklılıkların dışlandığı bir parti haline dönüştürüldü. Parti meclisini bu ülkeyi temsil eden bahçe olarak ele alırsak. Bu bahçeyi yeniden düzenleme kararı alındı. Alınan karar gereği bahçede bulunan, elma, armut, şeftali ve dut kesilecek ve bu bahcede cevizlere yer yok. Tek düze kavak ekilecek. Kavakların gölgesi hoştur. sineklerin ısırmasına da razı olmak gerek. Kavaklar arasında kabak'ta yetiştirmek olurmu olur. Ceviz yetiştirip uzun yıllar beklemektense , kabak ekip hasat almak daha mantıklı(!).

3- Sayın BAykal'ı başarısından dolayı kutlamak gerek. Hakkını teslim etmemek olmaz. Zira, Baykal ve ekibi de bu bahçe'nin kavakları onları yok sayamayız. Oysa bu coğrafya'da ceviz de yetişir, elma armut'ta. Armutlar kesilerek, elmalar sökülerek dikensiz gül bahcesi karın doyurmaz. Biz bu behcede hertür meyvenin yetişmesinden yanayız. Keşke koltuk kavgasındaki hassasiyetlerini birlikte ülkenin kalkınması, insanlarının mutlu olması için de yapabilselerdi. CHP nin sorunu kimin lider olması değil. CHP farklılıkların bilikteliği ile Türkiye'nin ezilen halkın. işci'nin köylü'nün, çalışanın partisi olması sorunudur.

4- Bu kurultay başından da belli olduğu gibi sonuçlandı. Yeni seçilen herkesi kutlamamız ve yazdıklarımızın yanlış olduğunu kanıtlaması ellerinde. Bu ülkenin içine düştüğü kaos ortamından çıkmasına katkı koyarlarsa. CHP'yi iktidara taşırlarsa, bizi mutlu ederler. Amacımız Baykal' karşı olmak değil. Amacımız bu ülkenin kazanması. Bu ülkenin kazanması da CHP'nin iktidar olmasına bağlı. En azından bazılarımız böyle düşünüyor.

CHP umarım bundan böyle kendi içinde kavgaları bırakıp, birbirlerini yok etmek yerine bu ülkeyi kalkındırmak için fikir üretir.

Sayın Baykal tüm bu eleştirilerim için senden özür dilemeyi çok isterim. Ne olur beni yanılmış olduğum için mutlu et. Yanılmamış olmamdan rahatsızlık duyuyorum. Eminim ki bu ülkeyi seven herkes'te senden bunu bekliyor. Sağcıları sevindireceğine bizleri yanılt. Yanılt ki sizden özür dileyelim.
Hadi kolay gele.

 
Toplam blog
: 139
: 795
Kayıt tarihi
: 29.09.06
 
 

10.12.1949 yılında Nurhak'ta fakir bir ailenin yedinci cocuğu olarak dünyaya geldim. Ziraat okulunda..