Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ağustos '08

 
Kategori
Siyaset
 

CHP iktidar olabilir mi?

CHP iktidar olabilir mi?
 

Cumhuriyet Halk Partisi Cumhuriyetimizi kuran asker ve sivil erkan tarafından kurulmuştur. 1950 yıllarına kadarda tek parti olarak hizmetler sunmuştur. 1960'lı yıllardan günümüze siyaset sahnesinden varlığını eksik etmemiştir. Bundan sonra CHP acaba tekbaşına iktidara gelebilir mi ? Yasal kurullarının seçilmiş süresi dolmadan olağan üstü genel kurullar yapmak zorunda bırakılması CHP nin mutasyona ugratılması girişimleri midir ? Son yıllarda halk arasında CHP genel başkanına ve yönetim kurullarına karşı oluşan negatif tutumlar haklılık içeriyor mu?

CHP genel merkezinin göstermiş olduğu direnç bir koltuk sevdası mı , yoksa CHP ilkelerini yozlaştırmaya müsade etmemek mi?

Yeni dünya düzeninde halkçılık, milliyetçilik, devletçilik gibi kavramlara yer kalmamıştır. Sanayide geri kalmış ülkeler yerine gelişmekte olan ülkeler söylevi ile geri kalmış ülkelerin halklarının gururları okşanmıştır.

Yeni dünya düzeninde gelişmiş ülkelerin keyfini kaçıracak girişimde bulunamazsınız. Mesela madenleri milli tutamazsın onları global sermayenin işletmesine sunacaksın. Ülkenin en değerli katma değer sağayan hizmetler milli kalamaz onlarıda özelleştirme adı altında global güçlere sunacaksın. Yine uluslar arası stratejık değere sahip ne varsa hepsini ulusal menfaatleri göz ardı ederek global sermayenin faydalanmasını sağlayacaksın. Bu örnekleri bir hayli artırmak mümkün. Hatta vermekte o kadar bonkör olacaksın ki sn Tayyib Erdoğan' ın sözüyle hep bir adım önde olacaksın. Bu saydıklarımızı CHP yapabilir mi ? veya CHP ye yaptırabilir miyiz ? 2002 yılından sonrası CHP deki gelişmeleri bu açıdan değerlendirmekte fayda var sanırım .Yeni dünya düzeninin Türkiye ayağının aksamaması için yeni dünyacılar medya, vakıflar, fonlar kanalıyla sanırım büyük bütçeler harcamaktalar.

Global dünyayı düzenleyenler vadedilen refaha kavuşamayan halkı tedirğinliğin artmasıyla siyasi olarak nereye kanalize edecekler. Global sermaye adına çalışan, toplum mühendisleri iş başı yapmalı. Ülkedeki talan sona ermeden terkedip çıkmak olmaz ki. Halk iktidardaki partiden bütün uğraşlara rağmen sıkıldıysa yenisini oluşturmak lazım. Halkın yeni ilgi odağının, söylevleri farklı fakat global sermayenin çalışmasına engel olmamalıdır. Bugünkü CHP yönetimi bunu sağlamaya uygun mudur?
Son yıllarda sosyal demokratlar arasında moda şekline gelen ' Deniz bey muhalefet etmekten başka bişey yapmıyor ' tekerlemesini hafızalara kim perçinliyor?

Şimdi sormak lazım ülkenin kaymağını yiyenler cumhuriyetciliği, halkçılığı, devletçiliği, laikliği, devrimciliği ne kadar savunabiliyorlar? CHP nin altı oku Cumhuriyetçilik, Halkçılık , Milliyetçilik, Devletçilik , Laiklik ve devrimcilik dir. Global dünya kazığını henüz yememiş halk CHP' nin altı okuna sarılabilir mi? Bence sarılmaz. Çünkü o değerlerın ne anlama geldiğinden çok uzaklaştırıldı o değerlerin modası geçmiş olduğu hafızalara kazıldı. Global kazık yenmeden ulusalcılığın , bağımsızlığın anlamını hatırlamayacağız. Gemisini kurtaran kaptanlar da sonunda gemilerini batırınca , geçici sarhoşluktan ayılacaklardır.

Global sermaye menfaatlerinin bozulmaması halınde Türkiye'de kimin iktidarda olmasıyla ilgilenmemektedir.
Bugün için AKP bu işe en uygun olanıdır. Henüz yedeklemesi olmamıştır.

 
Toplam blog
: 30
: 706
Kayıt tarihi
: 05.08.08
 
 

1958 doğumlu İst üniversitesi mezunu. Tenis ve siyaset ilgi alanı. Belgesel tutkunu. ..