Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Şubat '13

 
Kategori
Siyaset
 

CHP İlçe'den Ak Partili Belediye Başkanı'na " hodri meydan!"

CHP İlçe'den Ak Partili Belediye Başkanı'na " hodri meydan!"
 

Hızır Yılmaz’dan Yücel Çelikbilek’e; “ Hodri Meydan!”

Hızır Yılmaz, Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in son zamanlarda yaptığı çeşitli açıklamalarına yönelik eleştirilerde bulundu. Yılmaz, Çelikbilek’e, “ Hodri Meydan!” çağrısı yaptı

CHP Beykoz İlçe Başkanı Hızır Yılmaz, Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in son zamanlarda yaptığı çeşitli konuşmalara atıfta bulunarak, kendisine yönelik eleştirilerde bulundu. Düzenlediği basın açıklamasında Belediye Başkanının üslubunu sert sözler ile eleştiren CHP İlçe Başkanı, Çelikbilek’in kendisini 2B konusundaki bilgisinin yetersiz olduğu şeklinde itham ettiğini de hatırlatarak, “ Hodri Meydan!” dedi.

Bazı Belediye Meclisi üyeleri de hazır bulundu

CHP Beykoz İlçe Başkanı Hızır Yılmaz, 18 Şubat 2013 Pazartesi akşamı partisinin Kavacık’ta bulunan ilçe binasında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Yılmaz, söz konusu basın açıklamasında, geçtiğimiz günlerde Çubuklu halkıyla Ak Parti’nin yeni ilçe binasında bir araya gelen Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in kamuoyuna yansıyan konuşmaları başta olmak üzere, çeşitli konularda açıklamalarda bulundu.

Beykoz ile ilgili ilginç gelişmeler

CHP İlçe Başkanı’nın, Yönetim Kurulu üyeleri eşliğinde yaptığı açıklamada Meclis üyeleri Nusret Yılmaz, Hayrullah Usta, Hüseyin Okumuş, Hüseyin Karababa ve Naci Candaş ile bazı partililer de hazır bulundu.

Açıklamasına, “ Beykoz’da son günlerde gelişen siyaset ve üslubu, basın mensupları aracılığıyla Beykoz halkıyla paylaşmak istediğini” belirterek başlayan CHP Beykoz İlçe Başkanı,  Yücel Çelikbilek tarafından sarf edilen bazı sözlere tepkilerini ortaya koyacaklarını ifade etti.

Konuşmasında, “ Beykoz ile ilgili ilginç gelişmeler olduğunu” da kaydeden İlçe Başkanı, “ belki ilk defa şahit olacağınız belgeleri de sizler ile paylaşacağız” diyerek, Beykoz Kışlası ile ilgili aldığı bir duyumu basın mensuplarıyla paylaştı.

Belediye Başkanı vatandaşların varlığından rahatsız

Hızır Yılmaz, şunları söyledi: “Bundan kısa bir süre önce Çubuklu’da bazı parseller Anakent Belediyesi’ne devredildi. Oradaki vatandaşlarımızın talepleri üzerine Çukuralan Derneği’nde toplandık ve vatandaşların bize sorularına, CHP’nin bu konuya bakışına ilişkin bilgi sunduk.  Bu talep Meclis’e geldiği zaman ise, oradaki vatandaşlarımız bu oturumu izlemek üzere Meclis’e bizimle beraber geldiler. Vatandaşlarımız ile Meclis grubunda bazı olaylara şahit olduk: Halkın oyuyla seçilen ama kendi kaderleriyle ilgili kararları izlemeye gelen vatandaşların varlığından rahatsız olan bir Belediye Başkanı ile karşı karşıya geldik.”       

Yeni ilçe binası yandaş mütahitlerin parasıyla olmuş ise…

Hızır Yılmaz, Belediye Başkanı’nın vatandaşlardan rahatsız olduğu şeklindeki yargıya ise AK Parti Beykoz İlçe Başkanlığı’nın yeni binasında Çubuklu Mahallesi sakinleriyle bir araya gelişinde kullanmış olduğu bazı sözler dolayısıyla vardığını ifade etti.

Konuşmasının bu noktasında, Ak Parti Beykoz İlçe Başkanlığı’nın Kavacık Boğaziçi Caddesi’ndeki yeni İlçe binasına da atıfta bulunan Hızır Yılmaz, “ yeni binaları demokrasimize katkı sağlayacak ise hayırlı olsun; biz bundan toplum adına onur duyarız ama yandaş mütahitlerin paralarıyla, ihale sahiplerinin paralarıyla olmuş ise, demek ki orada yetim hakkı vardır. Yetim hakkının hesabını da bu dünyada Cumhuriyet Halk Partisi, öte dünyada Allah sorar” dedi.

İktidar sarhoşluğunu verdiği bir kibirlilik

“Basında yer alan videolardan izlediği kadarıyla,” Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in söz konusu buluşmada söz alan Çubuklu Mahallesi sakini bir vatandaşın kendisine “sen” hitabında bulunduğu için, “ sen hitabının edebe aykırı olduğunu” belirttiğini ancak daha sonra kendisinin de aynı vatandaşa ‘sen’ şeklinde hitap ettiğini söyleyerek, “ iyi niyet ile bir vatandaşın ‘sen’ diye hitap etmesi, Belediye Başkanı’nın hangi gururuna, egosuna zarar vermiştir; bunu sizlerin takdirine bırakıyorum” dedi. “ Eğer kendi gururu ‘sen’ denildi diye incinmiş ise, ‘sen’ diye hitap ettiği vatandaşın gururu yok mudur?’ diye soran Hızır Yılmaz,  “ yoksa Ak Partili Belediye Başkanı’nın herhangi bir T.C. vatandaşından üstünlüğü nedir? Olsa olsa,  iktidar sarhoşluğunu verdiği bir kibirlilik olur” yorumunu yaptı.

Çelikbilek’e sert eleştiri

CHP İlçe Başkanı Hızır Yılmaz, basın açıklamasının devamında, Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’i sert sözler ile eleştirdi: “ Yine aynı toplantıda s…tır otur aşağıya” sözünü kullanan Belediye Başkanımızın misafirperverliğini sizlerin takdirine bırakıyorum. Hem kendi ilçe binanızda sorunlu vatandaşlarımızı ikna etmeye çağıracaksınız ama sizin yalanlarınıza ikna olmamış ise o vatandaş, s…tır otur aşağıya” diyeceksiniz. Bu, olsa olsa seçilmiş Belediye Başkanı’n(ın) değil, ukala, hayasız, ahlaksız, diktatör anlayışının yansıması olur.”

Benim adamlığımı ölçmek, senin haddine değil

Çubuklu halkıyla bir araya geldiği söz konusu toplantıda Belediye Başkanı’nın kendisiyle ilgili olarak sarf ettiği bazı kelimeleri de eleştiren Hızır Yılmaz, şunları söyledi: “ Belediye Başkanı, ‘ Siz, Belediye Meclis toplantısına kendi iradeniz ile gelmiş olsaydınız, tabii ki size hoş geldin derdim ama (birlikte) geldiğiniz (kişi) adam olsa bari’ sözünü kullanarak, benim adamlığımı sorgulamak cüreti göstermiştir. Sayın Yücel Çelikbilek’e soruyorum; benim adamlığımı ölçmek senin haddine değildir. Ben adamlığımı, asaletimi Kuvay-i Milliye’den alırım. Senin asaletinin ne olduğunu da vatandaşların takdirine bırakıyorum. Bir şeyi daha sayın Çelikbilek’e hatırlatmak isterim: Eğer Belediye Başkanlığı adaylığında adamlık kriteri aransa, Recep Tayyip Erdoğan’ın gücü bile seni aday yapmaya yetmez.”

Hocalarını satanlar, benimle asalet yarışına giremez!

“Sayın Belediye Başkanı’nın asaletten, sadakatten, geçmişe saygıdan bihaber olduğunu anlamak için çok geçmişe bakmaya gerek yoktur. Daha dün rahmetli Erbakan Hoca’nın bir sözünü yere düşürmeyenler; ‘ Amerika Erbakan Hoca’yı iktidar yapmaz’ anlayışına kapılanların peşine düşerek, hocalarını satanlar, benimle asalet yarışına giremez! Biz Allah’a çok şükür Kuvayi Milliye ruhuna sadakatimizi, Mustafa Kemal’e saygımızı ne Belediye Başkanlığı koltuğuna, ne iktidar sarhoşluğuna değişiriz; ömrümüzün sonuna kadar da değiştirmediğimizi tüm toplum görecektir.” 

Allah kimseye geldiği yeri unutturmasın!

Belediye Başkanı’nın söz konusu toplantıda vatandaşları azarladığını da kaydeden Yılmaz, “(Belediye Başkanı) vatandaşlarımıza, ‘siz bize güvenin. Biz sizi ne zaman mağdur ettik?’ diye bir terim kullandı. Sayın Yücel Çelikbilek’e şimdi soruyorum: 500 yıl Karagümrük’te yaşayan bu toplumun en renkli vatandaşları Çingene vatandaşlarımızı yerlerinden, yurtlarından eden iktidar anlayışı yoksa başka bir partiye mi ait?” diye sordu. Hızır Yılmaz, şu açıklamayı yaptı: “ Sayın Çelikbilek ve zihniyeti, din üzerinde oylarını aldıkları İstanbul’un çeperlerinde yaşayan vatandaşlarımızın sayesinde iktidar oldular ama cepleri para doldu, altlarında lüks cipleri; oturdukları lüks binalarında artık o vatandaşların ellerini ‘ ellerimiz kirlenir’ diye sıkmıyorlar bile. Allah hiç kimseye geldiği yeri unutturmasın; iktidar komasına da sokmasın.”

Sayın Çelikbilek, CHP’den rahatsız

“ Sayın Çelikbilek, Hızır Yılmaz’dan, CHP’den rahatsız. (Onu) rahatsız etmeye devam edeceğiz. Artık CHP’de sırtını sıvazlayacağı, ‘ bir sıkıntın varsa gel’ diyeceği ilçe başkanları dönemi kapanmıştır. CHP, Ak Parti’yle ancak mücadele eder. Arkasına hangi devlet gücünü alırlarsa alsınlar, bu mücadeleden de korkmayız, vazgeçmeyiz.”

Gelin, birlikte Beykoz’un camilerini gezelim!

Sözlerinin devamında, Belediye Başkanı’nın kendisinin “ahlaksız” olarak algıladığı bir söylemine yanıt vermek istediğini de kaydeden CHP İlçe Başkanı, Çelikbilek’in, Çubuklu halkına hitaben, ‘ben size kötülük eder miyim? Ben her gün sokakta olacağım, camide olacağım, cemaatte olacağım. Biz CHP’liler gibi oralarda olmayan insanlar değiliz. Onları oralarda göremezsiniz’ dediği hatırlatmasını yaparak, bir çağrıda bulundu:

“ Din sömürüsü yapmaktan hala vazgeçmemiş! Şimdi sizlerin aracılığınızla Çelikbilek’i davet ediyorum. Gelin; Hızır Yılmaz’la Kaynarca’dan, Dereseki’den, Kılıçlı’dan hangi camiyi beraber gezmek istersiniz?”diyen Yılmaz, kendilerinin inanç ziyaretlerini Ak Partililer gibi afişe etmediklerini vurguladı. Yılmaz, Çelikbilek’e, “ çok istiyorsan, gel! Seninle bir gün Beykoz’un camilerini gezmeye hazırım. Yetmez ise Ordu’nun Çarşamba, Perşembe; yetmedi Rize’nin Kalkandere camilerini de gezeriz; yetmez ise Ümraniye’ye gideriz” şeklinde seslendi.

Artık dinin ticarileştirilmesinden vazgeçilmesi gerektiğini de kaydeden Yılmaz, “ insanları din üzerinden yeterince sömürdüler; maskeleri de düştü. Artık onların din tüccarlığı hiçbir çabaya yetmez” dedi.

197 parsel karşılığında Anakent’e daha kaç Beykoz parseli verilecek?

Beykoz tarihi Kışla binasının bundan kısa bir süre önce 197 parselin Büyükşehir Belediyesi’nden alınarak, üzerinde oturan vatandaşlara verilmesi gerekçe gösterilerek Anakent Belediyesi’ne devredildiğini kaydeden Hızır Yılmaz, Kışla’nın kalan kısmının ise Belediye’nin kalan borçlarına mahsup edileceğinin belirtildiğini ifade ederek, “ ama gördük ki, bundan kısa bir süre sonra bu sefer Beykoz Belediyesi’ne ait 18 tane taşınmaz yine aynı gerekçeyle 197 parsele karşılık verildi” dedi ve sordu: “ Beykoz Belediyesi bundan sonra 197 parsel karşılığında kaç parselini daha verecektir? Bu verme işlemi ne zaman sonlanacaktır?”

Beykoz Kışlası, ücretsiz olarak 25 yıllığına Aziz Hüdayi Vakfı’na verildi

Tarihi Kışa binasının müze yapılacağı gerekçesiyle Anakent’e verildiğini kaydeden CHP İlçe Başkanı, basın mensuplarının huzurunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bir Meclis kararını göstererek, “ (Büyükşehir ise) burasını Üsküdar merkezli bir vakıf olan Aziz Hüdayi Hazretleri Vakfı’na 25 yıl ücretsiz, bedelsiz verdi” dedi. Yılmaz, şu eleştiride bulundu: “ ( Burası) 197 parselin karşılığı kadar değerli olan bir yer ise, niye şimdi bu Vakıf’a verildi? Beykoz için, Türk kültür tarihi için Kışla’nın daha verimli kullanımı mümkün değil miydi? Burası topluma açık şekilde kullanılamaz mıydı?”

Şehit Aileleri Derneği’nin yerini Kuran kursu yapmayı düşündünüz mü, düşünmediniz mi?

Hızır Yılmaz, kendisinin bundan kısa süre önce yaptığı bir açıklamada, Beykoz Belediyesi’nin Beykoz Şehit Aileleri Derneği’nin yerini alarak, buranın Kuran kursu yapılması yönünde bir düşüncesi olduğunu ifade ettiğini de hatırlattı. Yılmaz, söz konusu bu açıklaması sonrasında ise Belediye Başkanı’nın kendisini basın üzerinden yalancılık ile suçladığını kaydederek, şunları söyledi: “ Ben şimdi kendisine bir daha soruyorum: Siz hiçbir zaman şehit ailelerinin kullandığı Beykoz Merkez’deki bu yeri Kuran kursuna dönüştürmeyi düşündünüz mü, düşünmediniz mi? ‘ Hiçbir zaman düşünmedik’  diyorsanız, ben sözlerimi geri alacağım ama ‘ bir ara düşündük, sonra şehit ailelerinin tepkisinden korktuğumuz için vazgeçtik’ deme cesaretini göstermenizi bekliyorum. CHP’nin hangi encümeni Belediye Meclis üyesini arayıp ‘evet bir ara düşündük; ama sonra vazgeçtik’ dediğinizi sizin karşınıza çıkarttırırım. İnsanlar hata yapabilir, (ama) en azından kabullenir.”

Tokatköy İmam Hatip Lisesi bir tarikat vakfına verilecek mi?

Basın açıklamasının devamında, Beykoz Belediye Başkanlığı’na, “ Tokatköy İmam Hatip Lisesi’ni ‘ ihtiyaç yok’ diye almaya çalışıyor musunuz? Orayı alıp bir tarikat vakfına verme gibi bir niyetiniz var mı?” sorusunu da yönelten Hızır Yılmaz, “ O İmam Hatip’te okuyan çocukların okullarını size aldırmayacak olan, gene CHP’dir. Ona da müsaade etmeyeceğiz. İstediğiniz zaman istediğiniz yeri imam hatip (yapıp); bir hatırlı tarikat çıktığı ve o okula göz koyduğu zaman (ise) alıp ona verme hakkını size vermeyeceğiz çünkü o İmam Hatip’te okuyan çocukların da savunucusu CHP olacaktır” dedi.

Özel Proje Alanları ile ilgili olarak vatandaşları kandırdınız

Beykoz Belediyesi Emlak İstimlak Müdürlüğü’nün, CHP’li Meclis üyesi Naci Candaş’ın Özel Proje Alanları ile ilgili sözlü önergesine gönderdiği yazılı cevaba da atıfta bulunan İlçe Başkanı Hızır Yılmaz, şu açıklamayı yaptı: “ Siz vatandaşları bugüne kadar nasıl kandırdınız; ‘ Biz bu dokuz proje alanını 2B alanına alacağız, yollarını, kamu alanlarını ayıracağız; gerisini size net üzerinden ucuz vermek için buralara talibiz’ dediniz mi, demediniz mi? Eğer vatandaşa ucuz arsa vermek niyetiyle alacak iseniz, Emlak Müdürlüğünüzün bu yazısından sizin haberiniz yok mu? Burada açıkça, ‘ bu dokuz özel proje alanının tapusu talep edilen kuruma kesilir; tapuda onun adına tescil edilir’ diyor. Belediye Yasası’na göre, belediyeler kendine ait arsaları parselasyon yaptıktan sonra kişiye özel veremez; ihaleye çıkarmak zorundadır. İhaleye çıktığı zaman da yandaş mütahit mi alır yoksa vatandaş mı alır; orası muamma.”

Senin sözünün geçerliliğine kim, niye inansın?

Yılmaz, sözlerinin devamında Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’e şu şekilde seslendi: “Senin verdiğin güvence de yetmez. Kaldı ki senin imza verip sözleşme yapıp taahhüt verdiğin ama sonra, halk diliyle, ‘ kıvırdığın’ belgeleri daha önce ben televizyonda göstermiştim. Yine yargılandığın bir davanda, soruşturma müfettişine verdiğin bir bilgide aynen şunu diyorsun: ‘ Evet,  o sözleşmedeki imza bana aittir. O vatandaşlara o arsalar üzerindeki iddialarından vazgeçmeleri karşılığında para vermeyi taahhüt ettim anacak Belediye Meclisi’nden geçmeyen Başkan imzasının geçerliliği yoktur’ diyorsun’ Senin imzanın geçerliliği yok ise, sözünün geçerliliğine kim, niye inansın?

Beykozlu’nun arazisinin değerini senin vicdanına mı bırakalım?

Emlak İstimlak Müdürlüğü’nün söz konusu cevabi yazısında, “o alanlarda Özel Proje uygulayan kurum, ister ise vatandaşlara hakları karşılığı kadar daire verir” şeklinde bir açıklamada bulunulduğunu da kaydeden Hızır Yılmaz, şunları söyledi: “ Peki, ister ise hangi oranda isteyeceksin? Vatandaşın yüz yıl beklediği o arazinin değerini senin vicdanına mı bırakalım? Siz aldığınız talimat gereği Beykozluyu sürmeyi, Beykoz’dan çıkarmayı kabul etmek zorundasınız. Bu kararların altında istemeyerek de olsa imzanız var. ‘İstemeyerek’ diyorum; sizin Belediye Başkanı anlamında kanun olarak bir gücünüz olsa dahi, yukarıda biat kültürüyle bağlanmış olduğunuz üst yöneticilerin talimatlarına karşı çıkma iradeniz yoktur. Bunu Beykoz halkı da,  biz de biliyoruz. Hiçbir Ak Partili belediye başkanı yukarıdan gelen talimata karşı çıkamaz.”

Belediye Başkanı’na “hodri meydan!”

“Belediye Başkanımız benim belediye işlerini, 2B hukukunu bilmeyeceğimden bahsetmiş” açıklamasında da bulunanYılmaz, yerel basın mensupları aracılığıylaÇelikbilek’i“istediği bir televizyon kanalına, istediği gazeteciler ile beraber çıkmaya” davet ederek,“ hodri meydan!” dedi.

Senin başbakanının kafasında yerinde dönüşüm değil, kentsel dönüşüm var

Kentsel dönüşümü “bir tuzak” olarak niteleyen Hızır Yılmaz, Belediye Başkanı’nın yerinde dönüşümün anlamının ne olduğunu bilmediğini iddia ederek, Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’e seslendi: “ Sayın Belediye Başkanı, yerinde dönüşüm orayı oradaki vatandaşlar ile beraber dönüştürmektir. Sen ‘ yerinde dönüşüm’ dersen, senin Başbakan’ın seni orada tutmaz çünkü onun kafasında kentsel dönüşüm var! Yani insan sirkülasyonu (var); buradaki yoksul insanları yoksul insanlara lâyık gördüğü yere sürmek, Beykoz’un değerli arazilerine de parası olanı yerleştirmek vardır. Sen kentsel dönüşüm ile yerinde dönüşümün kelime anlamlarını öğren; ondan sonra Hızır Yılmaz’ın karşısına çık! Gücün yetiyorsa, siyasi cesaretin varsa, hodri meydan! İstediğin kanala, istediğin gazeteciler ile beraber çıkmaya hazırım. Kendi ilçe binanda atıp tutmak ile Hızır Yılmaz’dan kurtulamazsın!”

Kimseyi kendisiyle karıştırmasın

Hızır Yılmaz, basın açıklamasının sonunda ise şunları söyledi: “ Karşımızda daha önce bir kere ‘ Beykozlu’dan bir ... olmaz’  diyen bir Belediye Başkanı var. Bir kereye mahsus sürçü lisan gördüğümüz için çok üzerine gitmedik ama bu son Ak Parti İlçe binasında kendi davet ettiği vatandaşlara ‘dangalak’ diye hitap ettiği vatandaşların hukukunu korumak CHP’nin görevidir. Dangalaklık çok iyi bir mertebe ise o vatandaşlar adına Yücel Çelikbilek’e hediye ediyoruz. Dangalaklığın kelime anlamını açsın, okusun;  ‘Adam olmayan, onun bunun lafıyla iş gören, yönlendirilen kişilik sahibi’ anlamına geldiğini de görür. Beykoz’un vatandaşı kimsenin dolduruşuna gelmeyecek kadar zeki, akıllı ve dik duruşu olan vatandaştır. Kimseyi kendisiyle katıştırmasın.”

Vatandaşı satan aile reisiyle bizim hep kavgamız olur

CHP Beykoz İlçe Başkanı Hızır Yılmaz, basın açıklamasının ardından ise, yerel basın mensuplarının konuya ilişkin sorularını yanıtladı. Zaman zaman Belediye Meclis üyelerinin de katıldıkları soru-cevap bölümünde Yılmaz, bir soru üzerine, CHP eski ilçe başkanları ile  Beykoz Belediye başkanlarının kendi dönemine gelene kadar neden karşı karşıya gelmemiş olduğu şeklindeki sorunun kendi ilçe tabanında da sorulduğunu belirtti.  Çelikbilek’in, ‘Beykoz’un bir aile olduğunu’ kaydederek, “ ancak Hızır Yılmaz herhalde bunu bilmiyor” dediğini söyleyen CHP İlçe Başkanı,“ Burası bir aile de; vatandaşı satan aile reisiyle bizim hep kavgamız olur” dedi.

Ak Parti’den korkacak Meclis üyesinin son dönemi olur

Diğer bir soru üzerine, “Ak Parti’den korkacak adamı CHP Meclis’te tutmaz veya (onun) son dönemi olur” açıklamasında da bulunan Yılmaz, Şubat ayının ikinciBelediye Meclisi oturumunda gerek partisine, gerek şahsına ilişkin sarf ettiği sözler dolayısıyla Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’e karşı hakaret davası açacağını da kaydederek, “ (konuyu) inceletiyorum; kazancından şüphe duyduğun bir kişinin parasıyla camiiye yardım yapılır mı diye öğreneceğim; ‘verilir’ denir ise (bu parayı) bir camiye bağışlayacağım” dedi.

Rüzgarlıbahçe duruşması

8 Şubat 2013’te yapılan ve kamuoyunda “ Rüzgarlıbahçe Davası” olarak anılan duruşmaya da değinen Hızır Yılmaz, “ Ben hiçbir zaman Beykoz halkının aleyhine olacak kararların yanında olmam; davayı da kim açarsa açsın” dedi. Hızır Yılmaz, “ ben ve çoğunluk  Meclis üyemiz, davanın gerekçesine karşı çıktık” açıklamasında bulunarak, söz konusu dava gerekçesine “ şiddetle karşı çıktığını” belirtti. “ O gerekçe olduğu sürece kim getirirse yine karşı çıkacağını” kaydeden Yılmaz, kendisine bu gerekçenin ne olduğunun sorulması üzerine ise şunları söyledi:

“ Gerekçede hata yapmayacaksın; hata yaparsan da, ben siyaset anlayışım gereği bunu sahiplenmem.İçişleri Bakanlığı’na suç duyurunda bulunan arkadaşlarımızın bir tanesi, ‘ Beykoz’un tamamı SİT’tir, buralar da SİT alanının kapsamına dahildir ve bu nedenle ihale yapılmaz’ dediği için müfettişler de bu gerekçeyi öne sürerek dava açılmasına karar verdiler. Bu davada CHP’li Meclis üyeleri taraf değil ama şikâyet dilekçelerinde daha hassas olmak, vatandaşlarımıza uzayabilecek kısımları da dikkate alma hassasiyetini göstermek sorundayız. O davada yargılananların bir kısmı, geçmiş dönemde bu partinin Meclis üyesi. Bu anlamda biz onların da hukukunu korumak zorundayız.”

O davada rüşvet gibi çok çeşitli iddialar var

Hırsızlık veya vatandaş aleyhine iş yapmadıktan sonra haklı gördüğü bir konuda imza vererek, bunun sonrasında yargılanmaktan korkmayı ve bunu çok önemsemeyi çok anlamayacağını da kaydeden CHP İlçe Başkanı, şunları söyledi: “ Bu davada benim zaman zaman karşı çıktığım, kızdığım şu: Mülkiye müfettişleri o davanın içinde bir sürü rüşvet söylentisini de ciddiye almış ve raporuna yazmış ancak bunlar hiç söylenmiyor. Keşke bu gerekçe (SİT ALANI gerekçesi) olmasaydı, (Yücel Çelikbilek ve yakın çalışma arkadaşları) sadece orada rüşvet belgeleri iddialarıyla yargılansaydılar, diyorum. Şimdi Ak Partililer buna hiç değinmeyecek. O dosyada İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişleri’nin ortaya koyduğu bir sürü gerekçeleri örttüğü için,  keşke arkadaşlarım bu gerekçeyi hiç koymasaydı; o zaman bu gerçekler çırılçıplak ortada gözükecekti. Buna sebebiyet verdikleri için kendileriyle bu anlamda ters düştüm. Yılmaz,söz konusu davanın (mülkiye müfettişlerinin) çeşitli iddialarını içeren bir dava olduğuna özellikle vurgu yaptı.

Haber: Arzu Başlantı

www.beykozguncel.com

 
Toplam blog
: 230
: 1315
Kayıt tarihi
: 26.08.12
 
 

Doğum yeri: Berlin Siyasal Bilgiler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu (Bölüm ve fakül..