Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mayıs '09

 
Kategori
Güncel
 

CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, Süt Üreticilerinin Sorunlarını Dinledi...

CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, Süt Üreticilerinin Sorunlarını Dinledi...
 

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Mersin Milletvekili Vahap Seçer, Tarsus Süt Üreticileri Birliği'ni ziya


Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Mersin Milletvekili Vahap Seçer, Tarsus Süt Üreticileri Birliği'ni ziyaret etti.

Süt Üreticileri Derneği Başkanı Cumali Şimşek tarafından yapılan açıklamada, süt üreticilerinin mağduriyetleri dile getirildi.

Şimşek açıklamasında girdi fiyatlarının yüksek olmasından ve uygulanan yüksek KDV oranlarından yakınan üreticilerin, maliyetlerin yüksekliği yüzünden üretim ve satışta yaşadıkları sıkıntıları aktardılar.

Açıklamada üreticiler, ''süt fiyatları düşerken yem fiyatları artmaya ve yüksek seviyede kalmaya devam etmektedir. Süt üreticisinin alım gücü son yılların en düşük seviyesine gelmiştir. Elektrik ve su gibi borçların ödenmesi için çiftçilere yardım edilmesi, aynı zamanda kooperatiflerin borçlarının yeniden yapılandırılmasını istiyoruz. Yoksa nereye kadar dayanacağımızı bilemiyoruz'' şeklinde düşünclerini dile getirdiler.

Üreticilerin şikayetlerini dinleyen Milletvekili Seçer ise yaptığı açıklamada ''AK Parti iktidarı yanlış tarım politikaları uygulamaktadır. Bu politikalar, hayvancılığı artık bitirme noktasına getirmiştir. Hayvancılığa yapılan desteklemeler asgari düzeyde ve çok yetersizdir. Keza, cüzi miktarda yapılan destekleri de zamanında ödemiyorlar. Hükümetin acil tedbirler alması gerekmektedir. hayvansal ürünlerde uygulanan KDV'nin yüzde 8'den yüzde 1'e düşürülmesi, ayrıca hayvansal üretimlere verilen desteklerin artırılması ve çiftçi-kooperatif borçlarının yeniden yapılandırılması gerekmektedir'' şeklinde düşüncelerini açıkladı.

Seçer, sektörün yaşadığı sıkıntılara istinaden hükümeti her fırsatta uyardığını, genel kurul konuşmalarında mevcut mağduriyeti dile getirdiğini aktardı.

Milletvekili Seçer, iktidarı çiftçileri göz ardı etmeyene, yanlış tarım politikalarını kaldırana, yeterli desteği sağlayana ve borçları yeniden yapılandırana kadar uyarmaya devam edeceğini ve gerekli tedbirleri alması için Meclis çatısı altında elinden geleni yapacağını kaydetti.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..