Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ağustos '12

 
Kategori
Güncel
 

CHP Milletvekili Hüseyin Aygün neden kaçırıldı?

CHP Milletvekili Hüseyin Aygün neden kaçırıldı?
 

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, yanında bulunan danışmanı Deniz Tunç ve gazeteci (Akşam)Kadir Merkit’le 12.08.2012 günü seçmen ziyareti için gittiği Ovacık İlçesi'nden, Tunceli’ye dönerken, bindikleri otomobilin önü, saat 18.30 sıralarında PKK'nın sık sık yol kestiği Tunceli- Ovacık Karayolu 35'in kilometresindeki Karafırtına ve Veliçeşmesi Mevkii'nde, uzun namlulu silahları bulunan 2 PKK'lı tarafından kesilir. (Bu ifadeler danışman Deniz Tunç ve gazeteci Kadir Mertkit’e ait)

Milletvekili ve yanındakileri silah tehdidi ile araçtan indiren PKK'lılar, "Hüseyin Aygün'ü alacağız. Birkaç gün misafir edeceğiz" diyerek yanlarına alıp giderken, Deniz Tunç ve Kadir Merkit'i de "Siz gidin" diyerek serbest bırakır.

PKK'lı teröristlere direnen milletvekili Hüseyin Aygün, teröristler tarafından etkisiz hale getirilerek, olay yerinden alınıp, yaya olarak ormanlık alana götürürlür.

Danışman ve Gazetecinin şehir merkezine gelip durumu anlatması üzerine olay duyulur…

Neden Hüseyin Aygün?

Çünkü; Hüseyin Aygün meclisin sivri milletvekillerinden!

Alevilik, Atatürk, CHP, Dersim isyanı, meclise cemevi yapılması gibi sivri çıkışlarıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu bile zor durumda bırakan ve yaptığı görevi layıkıyla yerine getiren ender milletvekillerinden birisi.

Kendisi aynı zamanda bir hukukçu!

Kaçırılma olayının ardından bir sürü dedikodu üretilmeye başlandı bile. Yok, efendim Hüseyin Aygün PKK’ya yakın birisiymiş, ülke gündemine gelmek için böyle bir eylemin içinde olabilirmiş. Bu danışıklı dövüş misali bir eylemmiş vs… Bir sürü ipe sapa gelmez yorumlar hemen kendini gösterdi.

İktidar partisi, ülkede herkesin güvenliğinden, yaşamından sorumludur. Tıpkı Süleyman Demirel’in bir zamanlar söylediği gibi… ‘Fırat kenarında kaybolan bir çift koyundan da iktidar partisi sorumludur.’ Bir milletvekilinin yaşamından elbette iktidar partisi sorumlu olacak.

Bu milletvekili kim olursa olsun, hangi partiden olursa olsun!

Bu kaçırılma olayı üzerine konuşan siyasiler ne diyor?

CUumhurbaşkanı Abdullah Gül, gelişme üzerine CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu arayarak geçmiş olsun dileğinde bulunuyor.

Cumhurbaşkanı  Gül, 'Çok önemli bir olay' ifadesini kullanıyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da 'PKK, nasıl bir örgüt olduğunu gösterdi. Güvenlik güçlerimiz çalışıyor' açıklamasını yapıyor. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik  twitter hesabından CHP'li Aygün'ün kaçırılmasını kınarken, AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar kinayeli bir dil kullanıyor.  

- Ömer Çelik: CHP Milletvekili Hüseyin Aygün'ün PKK'lılar tarafından kaçırılması kabul edilemez. TBMM üyesine karşı bir PKK saldırısı Meclis'e karşı yapılmıştır.

- Şamil Tayyar: PKK CHP'li Hüseyin Aygün'ü misafir etmiş, muhabbetiniz bol olsun, bu millet bu numarayı yemez.

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik: Bu eylem sadece milletvekilinin şahsına değil, TBMM'nin şahs-ı manevisine yapılmıştır. 

- BDP'Lİ Pervin Buldan: Hüseyin Aygün kaçırıldı. Üzgünüm. Salı günü (Yarın) Meclis'i olağanüstü toplamak artık AKP'nin gorevi.

Tunceli Valisi ne diyor?

Hüseyin Aygün bizden koruma talep etmedi?

Siz hangi milletvekiline koruma veriyorsunuz?

Hele hele muhalefetin, böylesine sivri dilli bir milletvekiline hiç koruma verir misiniz?

Hüseyin Aygün’ün danışıklı dövüş yapıp yapmadığını ortaya çıkarmak iktidarın görevi. İşte meydan! Hüseyin Aygün’ü kaçıranları yakalayıp, hesabını sorun. Tabi Hüseyin Aygün öldürülmeden. Eğer Hüseyin Aygün öldürüldükten sonra siz hesap sormaya, danışıklı dövüşü(!) ortaya çıkarmaya kalkarsanız kimseyi inandıramazsınız!

İktidar partisinden bu saate kadar yetkili kişilerden bir açıklama yapılmadı. İçişleri Bakanı sessizliğini koruyor. ‘Terörle iyi mücadele eden’ Milli Savunma Bakanımız hala ortalıkta yok! İçi boş açılımın mimarlarından ve ülkenin güvenliğinden sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın da sesi soluğu çıkmıyor.

Yoksa Hüseyin Aygün’ün kendini kaçırttığını ispatlamak için belli merkezde evrak hazırlamakla mı meşguller?

Hüseyin Aygün’ün bir an önce kurtarılması dileklerimle… 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..