Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Kasım '13

 
Kategori
Siyaset
 

CHP muhalefet yapamıyor diyenlere tavsiyem

CHP muhalefet yapamıyor diyenlere tavsiyem
 

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu ve iki eserimden biri dediği Cumhuriyet Halk Partisi’ni yıllardır solcusu da sağcısı da muhalefet yapamamakla suçluyor. Bunun sebeplerinin en başında Kemal Kılıçdaroğlu geliyor.

Başbakan gibi esip gürlemediği, çiftçiye “Ananı da al git” demediği, ülke topraklarımız ve milletimiz için canını veren şehitlerimize “Kelle” demediği için suçlanıyor. Kemal Kılıçdaroğlu öyle bir lider ki bugün birçok parti liderinin yapamayacağı işleri yapıyor. Türk Milleti’nin gençlerine sahip çıkıyor, nerede başları sıkışırsa kendisi veya vekilleri orada oluyor. Birleştirici gücünü halkın belli kesimlerinin gözünde Amerika yanlısı denilen, cemaatçi denilen Sarıgül’ü partiye kazandırarak göstermiştir.

Bununla yetinmeyip Erbakan’ın yeğenini de partiye kazandırmıştır. Yerelde en büyük gücümüz gençlerdir diyerek seçimlerde gençlere güvenmiştir. Bunun dışında CHP muhalefet yapamıyor diyenlere bir tavsiyem var. Çok uzağa bakmaya gerek yok. CHP’nin son bir yıldır gündemde olan konulara ilişkin takındığı tavırları, verdiği cevapları inceleyin. Bunu incelerken lütfen resmi sayfalarına ya da Facebook üzerinden 236.000 kişinin takip ettiği Cumhuriyet Halk Partisi sayfasına girin ve fotoğraflar bölümüne tıklayın. Facebook sosyal ağı gençler tarafından çok yaygın kullanıldığı için gençlere özel hazırlanmış görseller ile gündemdeki olaylara ilişkin hangi vekilin ya da parti görevlisinin ne görüş bildirdiği yer almaktadır.

Birçoğumuzun sandığı gibi muhalefet yapamıyor yanılgısı ile bizler muhalefete kulak vermiyoruz aslında. CHP vekilleri ne zaman bir konuda icraat yapmak istese reddediliyor. CHP’nin verdiği soru önergeleri, yasa tasarıları sürekli reddediliyor. Söz hakkı konusunda en çok konuşan kesim muhalefet olurken oturduğu yerden milletvekiline yakışmayacak şekilde hakaret edenler, söz alıp kendisini savunmaya gerek bile duymayacak kadar utanma duygusuna sahip olmayan vekiller hep iktidar vekilleridir. Birçok parti kendisine sempati duyan insanları çağırma gereği bile duymuyor. MHP Gençlik Kolları diyebileceğimiz Ülkü Ocaklarında bulunan insanların sayısı ile AKP Gençlik Kollarına katılmış insanların sayısına bakınız. CHP Gençlik Kolları gençlerimizin, abilerimizin, ablalarımızın mevcut iktidar karşısında başıma bir şey gelir mi korkusu ile savaşıyor. Atatürk’ün kurduğu CHP ile şu an muhalefette bulunan CHP arasında farklar görebilirsiniz. Eleştiri yapmak herkesin doğal hakkıdır. Ancak bu eleştiriyi yaparken şunu da görmeliyiz ki Atatürk’e, Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyete, gençlere, işçilere, öğrencilere, emeklilere sahip çıkan parti CHP’dir. Cumhuriyet Halk Partisi Kılıçdaroğlu gibi birleştirici, Muharrem İnce kadar güçlü, Şafak Pavey kadar mütevazı, Emine Ülker Tarhan gibi dik duruşuyla her zaman Türkiye Cumhuriyeti için var gücüyle çalışacaktır.

 
Toplam blog
: 54
: 372
Kayıt tarihi
: 15.11.10
 
 

04.09.1991 Ankara doğumluyum, Ankara'da yaşıyorum. Aksaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimle..