Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Temmuz '21

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

CHP ve HDP dostmuş...

"Dost kara günde belli olur" ya da "Dostlar kara gün içindir" gibi bazı deyişler vardır kültürümüzde. Acaba, bu dostluk, böyle bir gün için mi?...

Öyleyse, bu "kara gün" kimin içindir?...HDP için olabilir mi, acaba?

Bir de, "dostlar alışverişte görsün" deyişi var...Bu dostlukta, böyle bir yan da olabilir mi ?

*

 Neyse, esas konuya geçelim...

CHP İstanbul Milletvekili ve aynı zamanda Kılıçdaroğlu'nun  başdanışmanı Sezgin Tanrıkulu, CHP'nin, "dostlarımızla iktidar olacağız" söylemi ile dikkat çeken açıklamalar yapmış. Diyarbakır'da bir yerel televizyona konuşan Tanrıkulu, HDP'li yöneticilere ve seçmenlere, "Dostunuzuz, dayanışma içerisindeyiz. Bize güvenin, umutsuz olmayın, ne yaparsak beraber yapacağız" sözleriyle seslendi(1).

Öyle ya!...HDP'nin Genel Başkanı tutuklu...HDP örgütleri baskı altında...Parti için kapatma davası açılmış...Bir dost olarak, CHP bu durumu seyredecek mi? 

Duyarsız mı kalacak?...CHP, "dostluğunu elbette gösterecek"...

Bunun ilk işaretini vermiş...Ne diyor, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu?

Özetle, "...Bize güvenin, ne yaparsak beraber yapacağız" diyor...

*

Bu iki dostun, kendilerine destek vercek, güçlü bir dostları da var....ABD.

ABD Başkanı Joe Biden bu dostlardan CHP için ne demişti?

Başkan Biden, CHP'ye olan desteğini şöyle açıklamıştı:

Hatırlayalım:

"ABD Başkanı Joe Biden, daha başkan olmadan önce(17 Ocak 2020) The New York Times gazetesine verdiği bir demeçte, "Türkiye'deki muhalefeti desteklemeleri gerektiğini ifade etmişti(2)...Başkan olduktan sonra da, bu düşüncesini, "Erdoğan'ı darbeyle değil, seçimle değiştireceğiz. Erdoğan'ı devirmek için muhalefeti desteklemek gerektiğini"(3) sözleriyle tekrarlamıştı.

Bence ABD'nin CHP'ye yönelik bu "desteğinin amacı", bana göre göstermelik ve aldatıcıdır...Bana göre, "gerçek amaç" ; baştan beri PYD, YPG ve PKK'ya sırtlarını dayamış olan HDP'nin desteği ile CHP'yi iktidara geçirmek ve tarihsel bir amaçları olan, Güney ve Kuzey Kürdistan'ın birleştirilmesi ile, bölgede kendine bağlı bir devletin kurulmasını sağlamaktır.

NOT-1: Bu konunun ayrıntıları için, "Fırat'ın doğusunda neler oldu, neler oluyor, neler olacak?" başlığını taşıyan ve 22 blogdan oluşan "dizi bloglarımın" okunmasını salık veririm.

*

-- Şimdi, eğri oturalım, doğru konuşalım...

DHP Eş Genel Başkanları'ndan Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, her ne kadar, sırtlarını PYD, YPG'ye dayadıklarını söyleseler de, bana göre, dolayısıyla PKK'ya da bağlamışlardır.

Bu birlikteliği nihai sonucu, "Güneydoğu Anadolu'yu ve Kuzey Irak'ı içine alacak bir Kürt Devleti kurmak değil mi?...ABD'nin de isteği bu değil mi?

-- Bu konu ile ilgili açık ve net bir açıklama...

Yapacağım bu açıklamayı, Körfez Savaşı sırasında, ABD Kumanda Merkezi'nde bulunan Milliyet Gazetesi Köşe Yazarı Güneri Cıvaoğlu anlatıyor: Amerikalı bir Yarbay, duvardaki bir haritaya yaklaşıyor ve Türkiye'nin Güneydoğusunu ve Kuzey Irak'ı işaret ediyor. Avucunu bu coğrafyada  dolaştırırıken şöyle diyordu: Amerika Irak'tan çıkacak. Giderken silahlarının büyük bölümünü bırakacak. Yöredeki Kürtler bu silahları alacaklar ve Türkiye'ye karşı kullanacaklar.. Toprak isteyecekler. Türkiye, ya istediklerini verecek ya da vermeyecek ve savaşacak"(4).

Haritada gösterilen yerler, Türkiye'nin "kırmızı çizgisidir" ve  bu iki bölgede bir Kürt Devleti kurulması bir yana, buna teşebbüs edilmesi bile Türkiye için "savaş nedenidir"...Ve Amerikalı Yarbay'ının  dediği "savaş" da uzun süredir devam etmektedir.

Burası, Büyük Kürdistan hayali kuranları dilinde "Güney Kürdistan" dır...Kuzey Kürdistan da "Güneydoğu Anadolu"dur...Bu, "Büyük Kürdistan Hayali"dir...

--

 

NOT-2 : Bu kısmın ayrıntıları için de, 9 Blogdan oluşan "Adım Adım Kürdistan" adlı "dizi bloglarımın" okunmasını salık veririm.

-- Şunu da aktarmak isterim...

Türkiye, bu konuda, "Çözüm ve  Barış Süreci" adıyla, "demokratik bir süreç" de başlatmıştır.  O süreçte, bende "HEP'in Türkiye Partisi olması için sıcak bloglar yazmıştım".  Ancak ne yazık ki bu süreç de fazla uzun sürmemiştir...HDP(önceki adı HEP), Genel Başkanı Demirtaş, Kandil'den aldığı bir emirle bu süreci sona erdirmiştir...

NOT-3 : Bu kısmım ayrıntıları için de, 12 Blogdan oluşan "Çözüm ve Barış Süreci" adlı "dizi bloglarımın" okunmasını salık veririm.

-- Son deyişim de şu olsun...

1- ABD, bölgede kendine bağımlı bir Kürt Devleti kurma amacına, baştan beri, içleri "ailah, araç ve gereçle" dolu binlerce tır ile desteklediği PYD, YPG, PKK'nın yanına HDP ve CHP'yi de çekerek ulaşmak istiyor.

2- Bu arada şunu da ilave etmek isterim. PYD/YPG, Suriye'de aynı kökten gelen bir oluşumdur...Buna rağmen Amerika tarafından terör örgütü olarak kabul edilmiyor ve zaman içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dediği gibi "binlerce"  tır dolusu "silah, araç ve gereç" yardımı gönderiyor. Bu konuda CHP'nin de ABD gibi düşündüğü ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun, PYD/YPG için, "Onlar kendi topraklarını savunan, dış saldırılara karşı kendi halkını koruyan bir örgüttür"(5) dediğini hatırlatmalıyım.

3- CHP'ye ve müttefikleri  olan, İYİ Parti ve Saadet Partisi'ne derim ki, "HDP'den size dost olmaz"...Bu dostluğu devam ettirirseniz, bir zaman gelir ki, Güneydoğu Anadolu'daki gerçek dostlarınızı ziyerete giderken pasaport çıkarmanız gerekir...

Oyuna gelmeyin...

 

CDENİZKENT

 

-------------------------- :

(1) CNNTÜRK > Haberler > Türkiye Haberleri > "CHP'den HDP'ye dostlar mesajı...", 03-07-2021

(2) Sabah Gazetesi, "Küesel Güçlerin Hizmetinde", 15 Mayıs 2021

(3) Euronews > Haber > Dğnya > "Erdoğan'ı seçimle devireceğiz" > 7 Ararlık 2020

(4) Milliyet > Haberler > Güneri Cıvaoğlu > "ABD'li Yarbay" > 22 Haziran 2010

(5) HABERLER.COM > "HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın Açıklaması", 26 Nisan 2018

 

 
Toplam blog
: 979
: 1425
Kayıt tarihi
: 11.12.07
 
 

İstanbul doğumluyum. İlk, orta ve lise öğrenimi İstanbul'da tamamladım. İstanbul Üniversitesi'nde..