Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ekim '14

 
Kategori
Siyaset
 

CHP ve kumarbaz

Chp’nin son yılladaki ruh hali, uslanmaz bir kumarbaz türüne benziyor. Bu iflah olmaz kumarbaz türünü özellikle at yarışlarında görürsünüz. Sürekli aynı elbiseyle dolaşır, aynı kelimeleri konuşurlar. Ardarda kaybetmekten uzuvları uyuşmuştur. Atlar dışında bir şey duyamazsınız. Kanlı gözler, başka bir şey görmez. Kulakları etraftaki diğer seslere kapalıdır. Açlığı hissetmeden, bir gün boyunca sabahtan akşama kadar hiçbir şey yemeden durabilir. Kazanma hayaline tutkuyla bağlı olması, bir gün çekeceği o muhteşem ziyafetin şekerli düşü, onun açlığa olan dayanıklılığını arttırır.

Bu kumarbaz ağrı, sızı, uykusuzluk nedir bilmez. Yarışlar hariç her şey bulanık bir sis perdesi arkasındadır. Tek istediği ve düşündüğü, kazanmaktır. Kazanma düşüncesine o kadar saplanmıştır ki sürekli yanlış ata oynamaktadır. Kontrolü kendinde olmayan bir tür canlı makineye dönüşmüştür. İstatistikleri okuyacak, yeni sistemler bulacak, akıl yürütecek halde değildir. Bu tip kumarbazın bir özelliği daha vardır. Ona biraz kulak verin, sizi de yanlış ata oynamaya sürükler.

Yarışlardan hemen önce en çok o konuşur, yarış sırasında en çok onun sesi yükselir. Fakat yarış sonrası birden sessizleşir, kendi içine kapanır, tanıdığı tanımadığı insanlarla mesnetsiz kavgalara tutuşur. Ayrıca çok duygusal ve alıngandır bu tip kumarbazlar. 

Chp’nin son yıllardaki iflah olmaz zihniyeti işte bu kumarbaz türü ile benzerlik gösteriyor. Fakat Chp ile bu kumarbaz türü arasında bir fark var. Cebindeki sermaye tükenip yarışlar o gün için sona erdiğinde bizim kumarbaz, bu ruh halinden geçici olarak kurtulur, evine gider. Fakat Chp zihniyeti son on senedir başını kumdan çıkarıp, bu ruh halinden kurtulamadı. Ne evine gidebiliyor ne yeni bir sistem arayışına giriyor.

Bir sonraki yarışı kazanma umuduyla, boş hipodromda oturmuş bekliyor...

 
Toplam blog
: 57
: 122
Kayıt tarihi
: 25.04.12
 
 

İnsan ve hayvanı bir severim. Saygıdan hoşlanmam. Zımparalanmış köreltilmiş sevgiden de.. Kib..