- Kategori
- Yemek - Mutfak
ÇİKOLATA SOSLU KREMALI ISLAK KEK

ÇİKOLATA SOSLU ISLAK KEK
ÇİKOLATA SOSLU KREMALI ISLAK KEK
KEK İÇİN MALZEMELER
5 yumurta
1su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı soğuk süt
1 su bardağı sıvı yağı
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
4 su bardağı un
SOSU İÇİN
1 paket hazır çikolatalı sos
KREMA İÇİN MALZEMELER
1 su bardağı krema
2 su bardağı süt
5 yemek kaşığı tepeleme un
1 yumurta
4 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
100 gram labne peyniri
Yumurta ve şekeri çırpıcı ile 5 dakika çırparak krema kıvamına getirelim.
Sütü ve eleyerek un, kabartma tozu, karbonat ve vanilyayı ilave ederek çırpalım.
Harcımızı margarin ile yağladığımız fırın kabımıza boşaltarak 170 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika pişirelim.
Bu arada tencerede süt, un ve şekeri karıştırarak pişirelim. Krema ile çırptığımız 1 yumurtayı ve vanilyayı ilave ederek muhallebi kıvamında pişirerek kremamızı hazırlayalım.
Ayrı bir kapta da çikolata sosumuzu tarifinden daha cıvık olacak şekilde tarifindeki süt miktarını 1 çay bardağı fazla koyarak hazırlayalım.( dileyen bu sosu 1 paket bitter çikolatayı benmari usulü eriterek tereyağı ve krema ile çırpmak suretiyle de hazırlayabilir)
Fırından çıkan kekimizi dilimleyerek her bir dilimi çikolatalı sosa batırıp ıslayalım.
Soğuyunca da ortadan keserek arasına krema doldurup kapatalım ve üzerine Hindistan cevizi ve kakao serperek servis yapalım.
Afiyet olsun.