Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Şerafettin Saraçoğlu Dermatoloji Uzmanı

http://blog.milliyet.com.tr/serafettinsaracoglu

13 Şubat '15

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Cildiniz yulaf maskesiyle parlasın!

Cildiniz yulaf maskesiyle parlasın!
 

Cildinizi Sevgililer Günü'ne yulaf ile hazırlayın!

Özel günler; yoğun ve koşturmacalı hayatımızda, kısa bir ara verip kendimiz ve sevdiklerimize zaman ayırmamızı sağlayan anlardır. Sadece sevdiğiniz için değil, kendiniz için de bakım yapım fırsatı sağlar.

Deri türüne özel bir bakım ile daha canlı ve parlak bir cilt elde etmek mümkün. Bunun için " yulaf maskesi"ni öneririz. Yulaf proteinleri,cildinizde koruyucu bir katman oluşturarak cildinizin kurumasını ve çabuk su kaybetmesini önlemeye yardımcı olur. Böylece kuruma problemlerinde zamanla azalma görülür. Bununla birlikte cilt tonunu iyileştirmede ve cilde parlaklık kazandırmada faydalı olan bir besindir. Benzer amaçlarla kullanılan güzellik maskelerinin olmazsa olmazlarındandır. Aynı zamanda ciltteki lekeli bölgelere daha yumuşak bir görünüm kazandırmada yardımcıdır.

Yulaf maskesinin tarifi ise şu şekilde; " Eşit miktarda yulaf ve yumurta sarısını karıştırıp içine bir çay kaşığı bal ekleyip temizlenmiş cilde uygulayın. 20 dakika beklettikten sonra ılık su ile yıkayıp kurulayın. Cildinizin yumuşadığını, dinginleştiğini hemen hissedeceksiniz."

Güzel ve bakımlı bir cil için yulaf maskesinin yanında bu önerileri de uygulanayabilirsiniz. Kahve ve çay tüketiminizi azaltın, bol su ve meyve tüketin. Bu sayede deriniz daha fazla nemlenecek ve daha canlı görünecektir. Ayrıca bir dudak dolgusu ile daha çekici dudaklara sahip olabilirsiniz. İyi bir manikür, pedikür ise gerek elleri gerekse ayakların daha yumuşak, alımlı görünmesine yardımcı olur.

www.elitpoliklinigi.com

 
Toplam blog
: 43
: 350
Kayıt tarihi
: 17.12.13
 
 

Uz.Dr.Şerafettin Saraçoğlu 1965 yılında İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'..