Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mayıs '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Çilek reçeli

Çilek reçeli
 

Çilek sevgisi bir başkadır. Reçeliyle, dondurmasıyla, turtasıyla, kekiyle, kompostosuyla, şekerlemesiyle sofralarımızı süsler. Şayet çilek reçeli yapmak isterseniz aşağıdaki tarifi uygulayabilirsiniz.

Malzemeler.

1 kilo çilek

1 kilo toz şeker

1 tane limon

2 tane iri limon tuzu

Yapılışı:

Çileklerin sapları ayıklanır, 5-6 kez yıkanarak kumlarından arındırılır ve çileklerin üzerine şeker dökülerek birkaç saat beklenir.

Çilekler şekerle beraber sulanınca çilek tenceresi kısık ateşli ocağa konulur ve pişmeye bırakılır, çilekler kaynadıktan sonra çileklerin köpükleri ara sıra alınır.

Çilekler kaynadıktan beş dakika sonra 1 limonun suyu ve 2 tane iri limon tuzu atılır ve reçel beş dakika daha kaynatılır, kaynarken çileklerin köpüğü alınmalıdır.

Ocağın altı söndürüldükten sonra tekrar üzerinde biriken köpükler alınır çünkü çileklerin köpüğü hiç bitmez.

Daha sonra temiz kavanozlara yapılan reçel dökülür ve ağzı sımsıkı kapatılarak güneş görmeyen, serin bir ortamda saklanır. Kış için yaptıysanız buzdolabında saklamanızı tavsiye ederim.

Afiyet olsun, mutlu kalın.

 

 

 

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..