- Kategori
- Yemek - Mutfak
Çilek reçeli

Çilek sevgisi bir başkadır. Reçeliyle, dondurmasıyla, turtasıyla, kekiyle, kompostosuyla, şekerlemesiyle sofralarımızı süsler. Şayet çilek reçeli yapmak isterseniz aşağıdaki tarifi uygulayabilirsiniz.
Malzemeler.
1 kilo çilek
1 kilo toz şeker
1 tane limon
2 tane iri limon tuzu
Yapılışı:
Çileklerin sapları ayıklanır, 5-6 kez yıkanarak kumlarından arındırılır ve çileklerin üzerine şeker dökülerek birkaç saat beklenir.
Çilekler şekerle beraber sulanınca çilek tenceresi kısık ateşli ocağa konulur ve pişmeye bırakılır, çilekler kaynadıktan sonra çileklerin köpükleri ara sıra alınır.
Çilekler kaynadıktan beş dakika sonra 1 limonun suyu ve 2 tane iri limon tuzu atılır ve reçel beş dakika daha kaynatılır, kaynarken çileklerin köpüğü alınmalıdır.
Ocağın altı söndürüldükten sonra tekrar üzerinde biriken köpükler alınır çünkü çileklerin köpüğü hiç bitmez.
Daha sonra temiz kavanozlara yapılan reçel dökülür ve ağzı sımsıkı kapatılarak güneş görmeyen, serin bir ortamda saklanır. Kış için yaptıysanız buzdolabında saklamanızı tavsiye ederim.
Afiyet olsun, mutlu kalın.