Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ocak '14

 
Kategori
TV Programları
 

Cinayet / Nurgül Yeşilçay ve Engin Altan Düzyatan ile karşımızda!

Cinayet / Nurgül Yeşilçay ve Engin Altan Düzyatan ile karşımızda!
 

Polisiye sever misiniz? Ben bayılırım! Ama Türk izleyicisi de seviyor mu? Bekleyip göreceğiz!

Kanal D, bu sezon dizilerini dama taşı gibi taşıyarak beni bayılttı, yıldırdı ve büyük umutlarla başlayan dizileri de geçmişe anılmayacak şekilde gömdü! O yüzden kanal yönetimine pek de güvendiğimi söyleyemeyeceğim!

Şimdi yeni yayın dönemine girmeye hazırlanan kanallar yeni dizileri ortaya sürmeye başladı bile…

Nurgül Yeşilçay ve Engin Altan Düzyatan hayranları Kanal D’de yayına girecek olan “Cinayet” ile ünlü ikiliyi seyredebilecek. Uyarlama olan dizinin haberini daha önce vermiştim, şimdi de başlayacak "Cinayet" dizisinin haberini verdim. Aslında bu konuda yazdığım üçüncü yazı bu!

Farkındaysanız bu senaryo da hayli kasvetli ve gizemli! Konusuyla iki sezon boyunca, ardından değişen olaylar zinciri ile bir sezon daha ekranda kalan The Killing'in  yerli versiyonu… Gene bir festival filmi havası, güzel görselleri, başarılı oyuncuları ve umarım aynı sonla karşılaşmaz, apar-topar yayından kaldırılmaz. Fanlara çok iş düşüyor burada, diziyi tvden seyrederek reytingleri tadında tutarlarsa sorun olmayacaktır. Bilindiği gibi internet seyirleri reklam verenlerin pek de umurunda değil!

Serdar Akar, Tarkan Karlıdağ ve Cansu Akbel’in ortak yapımı Akbel-Adam Film’in çekeceği dizi Kanal D’de ekrana gelecek, diziyi Sadullah Şentürk yönetecek.

Sadullah Şentürk, son olarak Behzat Ç: Bir Ankara Polisiyesi dizisini yönetmişti, ekiple tekrar yoluna devam edecek. Nurgül Yeşilçay,  ilk kez böyle bir rolde izleyeceğiz. Bakalım, “ Cinayet” (The Killing) Türkiye’de de Amerika’daki kadar sevilecek mi?

İşin içinde Behzat Ç.’nin yapımcıları olduğu için polisiye kısmında yine bizi iyi bir macera bekleyeceğini düşünüyorum. Dizinin yayın tarihi de belli oldu, 7 Ocak 2014’te saat 20:00 de yayında olacak.

 Amerikalı bir dizi daha ekrana gelecek derken, aslında bu dizinin Danimarkalı olduğunu söyleyen olmadı. Orijinali Danimarka yapımı “Forbrydelsen” dizisinden uyarlanan “The Killing”, Türkiye’de dizi oluyor demek gerekiyordu. Uyarlama dizilere alışmış Türk izleyicisi bir kez daha suyunun suyunu seyretmek için ekranın başına geçecek. Fakat lezzetinden bir şey kaybedeceğini hiç sanmıyorum!

2011 yılında yayına start veren “The Killing” polisiye dizi kategorisinde başarılı bir iş. İnternet üzerinden orijinal yapımı soluksuz izleyebilirsiniz.

Konusunun cinayete kurban giden, 17 yaşındaki bir genç kızın soruşturmasını ekrana getiriyor. Bildiğiniz gibi Amerikalılar 13 bölümlük paketler halinde dizi yayınlamakta. İlk sezonu cinayet incelenirken öykünün içine üç farklı hikaye de harmanlanmış. Dedektifler, kurbanın ailesi ve şüphelilerin hikayesi birbirinin içerisine bir de siyasetçiler karışıyor. Bölümler hızla ilerlerken aslında olayın bir kaza sonucu olmadığını, gizlerin arkasında yaşayan karakterlerin geçmişlerinin suratlarına tokat gibi indiğini göreceğiz.

 Her bölümü nakış gibi işlendiği, psikolojik analizlerin yapıldığı, müzikleri ile öne çıkan dizi kulvarında ciddi bir yer alıyor. Ters köşelerin sık sık karşımıza çıktığı dizi bizi de avuçlarının içine alacak.

Tempo zaman zaman ağırlaşsa da kafa karışıklığı ile kendimizi diziye emanet edeceğiz. Her bölüm bir günün hikayesi olduğu için de kaçırmak istemeyeceksiniz.  Merak içerisinde izlerken senaryonun ne kadar zekice örüldüğünü hissetmek bizi bu dizinin müptelası yapacaktır.

Gene de kanal yönetiminin tutarsız yayın politikasına kurban gitmesinden korktuğumu söylemeden geçemeyeceğim. Evet, beyazları olmayan bir konu ama zaten beyaz hikayeleri konu alan kaç polisiye gördünüz? Sabırla kanal yöneticilerinin doğru yolu bulmalarını umut etmekten başka da çarem yok!

Hayatta umudunuz tükenmesin dileği ile…

Dizinin kadrosunda önemli isimler var:

Oyuncu kadrosunda; Nurgül Yeşilçay (Zehra Kaya), Engin Altan Düzyatan (Yılmaz Seyhan), Uğur Polat (Aslan Kocatepe), Şükran Ovalı (Umay Abalı), Ahmet Mümtaz Taylan (Tahir Borova), Goncagül Sunar (Meryem Borova), Tansu Biçer (Kadir Borova), Orhan Aydın (Hüseyin Biçer), Murat Garipağaoğlu (Nurettin Akbaş), Alicia Kapudağ (Gonca Borova), Saydam Yeniay (Eser), Funda Postacı (Muazzez), Ayşe Tunaboylu (Ramize), Can Kolukısa (İsa), Zafer Diper (Haşmet), Boran Bağcı (Kaan), Ece Özkici (Ayla Akgün), Volkan Ünal (Mehmet Ali), Yağızkan Dikmen (Musa), Hidayet Erdinç (Sadettin), Deniz Özmen (Ali Toros), Bahar Kolkıran (Leyla), Erdi Bolat (Ozan).

Yapım        : Akbel-Adam  Film
 Yapımcı        : Cansu Akbel – Tarkan Karlıdağ
 Yönetmen        : Sadullah Şentürk
 Genel Yönetmen    : Serdar Akar
 Senaryo        : Gülden Çakır – Sema Ali Erol
 Görüntü Yönetmeni : Ferhan Akgün
 Sanat Yönetmeni        : Yavuz Fazlıoğlu
 Müzik                : Frans Bak
 Jenerik Müziği        : Frans Bak

eceer6@gmail.com

https://twitter.com/eceer6
https://www.facebook.com/pages/Ece-Er-%C4%B0le-Ba%C5%9Fb

 

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..