Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mart '18

 
Kategori
Dünya
 

Çinlileri Köpek Eti Yiyor Diye Eleştiremeyiz, O Nüfus Başka Nasıl Doyar

Çinlileri Köpek Eti Yiyor Diye Eleştiremeyiz, O Nüfus Başka Nasıl Doyar
 

Hayvanların kesilip yenmesini önleyecek bir gıda konseptine ulaşmak dileğiyle…

Normalde yenilebilir her şey gıda olmak zorunda, seçme ya da şunu yemeyelim lüksümüz yok.

Bu çerçevede Çinliler Müslüman olmadıkları için (Müslüman olanlar ayrı tabi) İslam’ın bazı hayvanların etini yemeyi yasaklamasıyla (ya da yenmez demesiyle) yükümlü değiller.

Bizler sığır ya da koyun gibi hayvanların kesilip yenmesine alıştığımız için örneğin bir köpeğin kesilip yenmesi bize tuhaf geliyor; ama her halde onların böyle bir derdi yoktur. Çinlilerin köpek eti yemesini eleştirenler bu örneğe dahil kimseler.

Yani bizim gibi bu konuda hassasiyeti ya da alışkanlığı olmayan Çinli “Köpek de koyun gibi bir hayvan ne farkı var ki” diyebilir.

“Yenilebilir her şey gıdadır” sözünü özellikle kalabalık nüfusu nedeniyle gıda sorunu yaşayabilecek Çin, Hindistan gibi ülkeler için anlamlı buluyorum.

Ama öte yandan köpek eti yedikleri söylenen Çinlilerin köpeği kesip etini yemek için özel olarak yetiştirdiklerini duymadım. Yani onlarda da konuya çekince var gibi.

Hani sanki kalabalık nüfusları nedeniyle gıda sorunu yaşıyorlarmış da köpek eti bile yiyorlarmış durumu yok, sanki Çin’de bazıları tarafından sevilen istisna bir mönü. Değilse herkes yemeye kalksa (yani normal yense) köpek çiftlikleri olurdu.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..