Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ocak '11

 
Kategori
Sivil Toplum
 

Çirkin tezahürat yasası

Çirkin tezahürat yasası
 

 

 

TBMM’ne sunulan “Sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesi”tasarısındaki “Çirkin ve kötü tezahürat”başlıklı 14. Madde diyorki "Taraftarların grup halinde veya münferiden, belirli bir kişiyi hedef veya muhatap alıp almadığına bakılmaksızın, duyan kişilerin rencide olmasını sağlayacak tarzda, aleni olarak söz ve davranışlarda bulunmaları halinde, şikayet şartı aranmaksızın, failler hakkında altı aydan üç yıla kadar hapis cezasına hükmolunur’’

Ve fıkra: 

Ateşli taraftar maçı tiribünlerin en önünde seyreder.Hakem takımının aleyhine daha ilk düdüğü çaldığında başlar küfretmeye.Hakeeeeemmmm ben senin A….. A… .Hemen yakınında duran emniyet güçleri hemen taraftarı uyarırlar. Ancak uyarının faydası olmaz.Bir sonraki düdükte taraftar aynı küfürü tekrar biraz daha okkalıca tekrarlar.Ardından emniyet güçleri tekrar müdahele ederler ve taraftara “Bir daha ağzından küfür çıkarsa seni dışarı atarız ve bir daha bu stada giremezsin” derler. 

Pabucun pahalı geleceğini anlayan taraftar dişini sıkarak maçı izlemeye devam eder. Tam sessizliğe alışmışken tam önünde hakemin takımı aleyhine çaldığı düdükte bu kez kendini tutamaz ve en yüksek sesiyle bağırır. 

“Hakeeeemmmm Anlarsınyaaaaaa.” 

Bu tasarı yasalaşırsa sanırım bu tezahüratı bolca duyacağız. Ama bunun “ıslık versiyonu” ne olur bilemem. 

 
Toplam blog
: 11
: 1076
Kayıt tarihi
: 11.03.07
 
 

1953 Ankara doğumluyum. 1971'de Kuleli Askeri Lisesini bitirdikten sonra ayrıldım. Açık Öğretim F..