- Kategori
- İftar Menüleri
Çıtır kuzu külbastı

yemeğin lezzeti kadar sunumuda önemlidir.
Değerli okurlar,
Ramazan dolayısı ile sizlere daha ziyade et ve tatlı türlerinden tarifler yazıyorum. Kısmet olursa ramazandan sonra yöresel yemeklerimiz ve dünya mutfaklarından kendi özel lezzetlerimin tariflerini yazmaya devam edeceğim.
Bugün Yine iftar sofranıza layık bir et yemeği tarifi veriyorum.
Saygılarımla,
ÇITIR KUZU KÜLBASTI
Etlerinizi en az 2 saat evvelden karabiber ve dövülmüş 1 diş samırsak ile iyice ovduktan sonra, streç film ile sıkıca sararak buzdolabında bekletin.
1 Adet yumurta, 2 yemek kaşığı soya sosu, 1 tatlı kaşığı acı hardal ile çırpın.
geniş bir tabak içinde, 1 su bardağı galeta unu (mümkünse pane harcını tercih edin ki kızartma yağınız çabuk kararmasın), 1 avuç içi kadar ufalanmış mısır gevreği, 1 yemek kaşığı ufalanmış kekik, 1 tatlı kaşığı pulbiberi ve 50 gr. rendelenmiş permesan peynirini harmanlayın.
Etleri, önce yumurtalı karışıma sonrada hazırladığınız paneye bulayarak, Teflon tavada sıvı yağı ısıtarak kızartınız.
Arzunuza göre yeşillikler ve patates kızartması eşliğinde servis yapın.
Afiyet olsun.