Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 

15 Eylül '08

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Çıtır kuzu pirzola

Çıtır kuzu pirzola
 

çıtır kuzu pirzola


Malum, içinde bulunduğumuz mubarek ramazan ayı içinde, oruçlu iken de nefis neler çekmiyor ki. Sofranızda iftar açacak olan sevdiklerinize bir et yemeği sunmayı düşünüyorsanız, işte tadı damaklarında kalacak bir tarifim.
Saygılarımla,

ÇITIR KUZU PİRZOLA

Malzeme

1 kg. Kuzu pirzola

1 bardak galeta unu(varsa pane harcı)

1 fincan mısır unu

1 bardak mısır gevreği(ufalanmış)

2 y.kaş. Soya sosu

1 y.kaş. Biber sosu ya da salçası

Yeterince sıvı yağ

Kekik, pul biber, karabiber,

Hazırlanışı

Yağsız teflon tavada pirzolaların her iki yüzünü hafifçe kızartalım. Soğumaya bırakalım. Daha sonra,

Soya sosu biber sosu( veya salçası), ve karabiber ile güzelce ovalım.

Geniş bir kapta ; galeta, mısır unu gevrek, kekik ve pul biberi harmanlayıp,

Pirzolaların her tarafını bulayalım.

Teflon tavada sıvı yağı kızdırarak kızartalım.

Patates salatası eşliğinde servis yapalım.

Afiyet olsun

 
Toplam blog
: 405
: 2124
Kayıt tarihi
: 30.11.07
 
 

1952 Ankara doğumluyum. Blog sayfam, sevgiye, saygıya, önem veren erdemli kişilerin buluşma mekanı o..

 
 
 
 
 

 
Sadece bu yazarın bloglarında ara