- Kategori
- Yemek - Mutfak
Çıtır kuzu pirzola

çıtır kuzu pirzola
Malum, içinde bulunduğumuz mubarek ramazan ayı içinde, oruçlu iken de nefis neler çekmiyor ki. Sofranızda iftar açacak olan sevdiklerinize bir et yemeği sunmayı düşünüyorsanız, işte tadı damaklarında kalacak bir tarifim.
Saygılarımla,
ÇITIR KUZU PİRZOLA
Malzeme
1 kg. Kuzu pirzola
1 bardak galeta unu(varsa pane harcı)
1 fincan mısır unu
1 bardak mısır gevreği(ufalanmış)
2 y.kaş. Soya sosu
1 y.kaş. Biber sosu ya da salçası
Yeterince sıvı yağ
Kekik, pul biber, karabiber,
Hazırlanışı
Yağsız teflon tavada pirzolaların her iki yüzünü hafifçe kızartalım. Soğumaya bırakalım. Daha sonra,
Soya sosu biber sosu( veya salçası), ve karabiber ile güzelce ovalım.
Geniş bir kapta ; galeta, mısır unu gevrek, kekik ve pul biberi harmanlayıp,
Pirzolaların her tarafını bulayalım.
Teflon tavada sıvı yağı kızdırarak kızartalım.
Patates salatası eşliğinde servis yapalım.
Afiyet olsun