Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Temmuz '10

 
Kategori
Modacılar
 

Coco Chanel

Coco Chanel
 

Coco Chanel, 5 rakamının uğurlu sayısı olduğuna inanır ve kolleksiyonlarını her zaman 5 Şubat ve 5 ağustos günlerinde sergilerdi. Chanel No 5 parfümü de bu inanışın ürünü olarak piyasaya sürüldü ve 1929 yılında dünyanın en çok satan parfümü oldu. Chanel 5 parfümü seksenin üzerinde maddeden oluşan içeriği ve bu gün bile beğenilen şişe tasarımıyla harika bir parfümdür.

Chanel ayrıntılara önem veren mükemmelliyetçi biriydi. Dizaynlarını geliştirir ve kumaş seçimine önem verirdi. Chanel o zamana kadar sadece iç çamaşırlarında kullandığı jarseyi şık kadın giysilerinde kullandı. Modelleri her zaman pratik ve kullanışlıydı. Çünkü savaş zamanıydı. Sığınaklara kolayca girebilmek için kadınlar rahat elbiseler giymeliydi.

Chanel ilerlemiş yaşlarında da zarif, ince ve hoş giyinen bir kadındı. Onun tasarımlarını oluştururken sevgililerinden de etkilendiğini biliyoruz. Coco gençliğinde macera arayan genç subayların sıklıkla ziyaret ettiği bir cafede popüler şarkılar söylüyordu. Onların gösterişli ve rahat binici kıyafetleri genç stilisti etkilemişti. Coconun tasarladığı spor ceketler yakası açık gömlekler, erkeksi yağmurluklar Paris ve diğer sayfiye kentlerinde moda üzerine zevk sahibi kadınları etkisi altına alır. Coco'nun kısa sürede artan sayıda genç bayan müşterileri olur.

1920'lerde Rus Dükü Dimitri Pavlovich ile birlikte olur. Tasarımlarında rus tipi gömlekler, nakışla bezenmiş ceketler ve Rus mücevher dizaynları yer alır. Chanel 5 parfümü de bu beraberlik sırasında yaratılmıştır. 1925 yılında ie Wesminster Dükü ile tanışır. Dük İngilterenin en zengin adamıdır. Dük Coco Chanelin ünlü bir modacı olarak sürdüğü modern hayattan ve özgür güçlü kişiliğinden etkilenir. Coco' da Dükten etkilenmiştir.İngiliz Kumaşları yeni çalışmaların parçaları haline gelir ve bu tasarımlar kalıcı olur.Chanel bir dönem de Holywood starlarının giysilerini hazırlar.

Chanel'in etek boyu diz kapaklarının hemen altındaydı. Coco dizlerin açıkta kalmasının çirkin göründüğünü ve kadınsı olmadığını düşünüyordu. Chanel ceketlerinin önü açık giyiliyor ince yünlü kumaşların etrafına zıt renklerde yün veye ipek şeritler geçiriliyordu. Saçlar kısa kesimliydi. Eğer saçlar uzunsa ipek bir eşarpla bağlanıyordu.

Coco Chanel 10 ocak 1971 yılında seksen yedi yaşında hayata veda etti.

Hırka tipi ceketleri, yumuşak bluzları, pileli etekleri göz alıcıdır. Chanel Modaevi 1983 yılından itibaren Alman tasarımcı Karl Lagerfeld ile çalışıyor. Chanel kıyafetlerini ve tarzını koruyan modacı kendi yorumlarını da tasarımlarında uyguladı. Küçük siyah elbiseler, kareli yünlü kumaştan etrafı ipek biyelerle çevrili twid etek ceket takımlar Chanel tarzı modanın en beğenilen en tutulan giysileridir.

 
Toplam blog
: 36
: 1773
Kayıt tarihi
: 22.02.10
 
 

Küçük notlar ve kısa paylaşımlar; yazacaklarım yaşadıklarım olacak. Sinema tiyatro ve kitaplar va..