- Kategori
- Gündelik Yaşam
Çocuk'lar öldürülmesin. Şeker'de yiyebilsinler..

Bir şeker yemeden ölen bir çocuğu olsun istermi kimse, ya da öyle bir çocuğun yeryüzünde olmasını? Şarkıda olduğu gibi "Teyze, amca bir imza ver, çocuklar öldürülmesinler, şeker'de yiyebilsinler".
Bir ufak kız çocuğu dansediyor, gönlünce, keyifle; karşımda.. Mavi gözlü, güzel yüzlü. Ya hiç dans edemiyenler, dans nedir bilmeyenler ? Neler olduğunu bilmedikleri, anlamadıkları bir ortamda, yeni yeni geliştirilen son sistem silahlarla, bombalarla yanıp, kavrulan bedenleriyle ,diğer çocuklar. Şeker de yiyemeden yok olan çocuklar?
İki ayrı film karesi gibi, ya da iki ayrı yaşam. Biri karşımda, çoştururcasına. Diğeri yüreğimde, usumda kavururcasına. Bu mu "varolmanın dayanılmaz hafifliği", ya da böyle bir dünya'da yaşamanın, varolmanın dayanılmaz ağırlığı. İki parça şimdi yüreğim, us'um, dün olduğu gibi ve önceki gün olduğu gibi.. Malasef yarında olacağı gibi.
"Teyze, amca bir imza ver, çocuklar öldürülmesinler, şeker de yiyebilsinler".. Olurmu ?
Bilgi : Resimler www.resimmax.com...sitesinden alınmıştır.
<ımg height="334" alt="Savaş resimleri savaş00047" src="http://www.resimmax.com/data/media/295/savas211.jpg" width="490" border="1">
ımg>