Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Nisan '10

 
Kategori
Psikoloji
 

çocuklarda depresyon

Çocuklarda depresyon çevremdeki ailelerin son zamanlarda yaşadığı en büyük sıkıntılardan birisi. Hiçbir çocuk mutlu değil, hiçbir şeyden zevk almıyorlar. Oyuncaklar, giysiler, gezmeler. Bıktılar çünkü hayattan, teknolojiden. Anne ve baba çalışıyor. Her ikisi de eve yorgun geliyor. Yemek ardından herkes kendi köşesine çekiliyor. Kızım / oğlum sen de dersinin başına... Peki bu çocuktan ne bekliyoruz. İlgi yok, sevgi yok. Çocuğum günün nasıl geçti yok. Kabul etmeliyiz ki çocuklarımızda artık bir birey. Her şeyi bizimle paylaşmak istiyorlar. En önemlisi bizi özlüyorlar. Sevgi, ilgi ve şefkat istiyorlar. Onlar bizden pahalı oyuncaklar, bilgisayar, alışveriş merkezlerine geziler istemiyorlar ki. Sadece biz kendimizi tatmin ediyoruz. Çocuğumla ilgilendim.... Halbuki beraber parka gitmek, dondurma yemek, uçurtma uçurmak onlara yetiyor. Deneyerek sorun; '' anne , baba bugünüm çok güzel geçti . '' cevabını alıyorsunuz:)

Bunun yanısıra çocuklarımıza '' hayır '' cevabını da öğretmemiz gerekiyor. Her istediklerinin her an olamayacağını, bir şeyi elde edebilmek için çaba sarfetmesi gerektiğini aşılamamız gerekiyor ki, doyumsuz çocuklarımız olmasın. Mutsuz, kendine güvenmeyen, teknoloji çocukları yetiştiriyoruz. İlgisiz, duyarsız ve en önemlisi de saygısız....

Çocuklar bizim aynamızdır. Bizden ne görürlerse, ne öğrenirlerse; toplum içinde de onları uyguluyorlar. Arkadaşlıklarında, iş hayatında her yerde. Bizlerin onlara iyi bir ayna olmamız gerekiyor. Öncelikle kendimizi iyi eğitmemiz gerekiyor. Onları eğitirken, onları koruyarak, desteleyerek de güven duygularını geliştirmemiz gerekiyor.

Anne ve baba olmak zor iş. Ama inanın bu zamanda çocuk olmak daha da zor. Oyun alanı yok, saklambaçlar, mahalle futbolları, meşe oyunları yok. Bir de biz onlarla ilgilenmeyerek onları daha da zor durumda bırakıyoruz. Bırakalım işi, gücü, çevreyi; önce yavrularımızı besleyelim:))))

 
Toplam blog
: 44
: 1598
Kayıt tarihi
: 31.03.10
 
 

İthalat operasyon da çalışmaktayım. İktisat Fakültesinde okudum. Romanımı yazmaya devam ediyorum...