Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Aralık '10

 
Kategori
Eğitim
 

Çocuklarıma

Çocuklarıma
 

Sevgili Yavrularım;

Dünyanın en kolay işi nasihat vermek, en zoru ise bu nasihatleri uygulamak olduğunu bildiğim halde bir anne, bir öğretmen olarak sizlerle bazı düşüncelerimi ve sizlerden beklentilerimi yine sizlerle paylaşmak istedim.

Sizlerden öncelikli isteğim kendinize güvenin ve inanın. Bu başarıya giden ilk adımdır. Çoğumuz genelde iki hata yaparız. Kendi zekâ gücümüzü küçümser, diğer insanların zekâ gücünü abartırız. Kendi zekânızı asla hafife almayın ve başkalarının zekâlarını gereğinden fazla büyütmeyin. Sahip olduğunuz özelliklerinizi belirleyerek, kabiliyetlerinizi keşfedin. Tutumlarınız zekânızdan daha önemlidir. Zekânız kullanmadığınız sürece bir işe yaramaz. Tatsız, olumsuz, kötümser ve küçümseyici tutumlar sizleri başarısızlığa iter. Endişe, gerginlik, sıkıntı, panik de olumsuz tutumlardır. Korku başarının baş düşmanıdır. İnsanların önlerine çıkan fırsatların üzerine gitmelerini engeller. Güven eksikliği de başarısızlık nedenlerinden biridir. Güven duygusu tamamen sonradan elde edilir ve istenirse geliştirilebilir. Çekingenliğinizden kurtulun, düşüncelerinizi dile getirin, doğru olanı yapın ve kendinize güveni sürdürün. Konuşurken karşınızdaki kişi ile göz temasında bulunun. Bu sadece size güven vermez, size güven duyulmasını da sağlar. Çok dolambaçlı konuşmalardan kaçının. Bu tür konuşmalar insana olan güven duygusunu zayıflatabilir. Tek önemli olan seçtiğimiz kelime ve cümlelerimizin karşımızdaki kişide bıraktığı etkidir. Bu arada konuşurken gülümsemeyi de ihmal etmeyin ve gücünden yararlanın. Yürümenizi hızlandırın. Kendine güvenen insanlar hızlı ve başı dik bir şekilde yürürler. Umut çok önemlidir ancak başarıya ulaşmak için umutla beklemek yeterli değildir, harekete geçmek gerekir. Gerçekten ne yapmak istiyorsanız onu yapın. Vazgeçmemek başarının anahtarıdır. Belki biraz yorulacaksınız ama yorulmak körelmekten çok daha iyidir. Yapabileceğinize kalben inanın. Bir şeyin yapılabileceğine inanmak, aklımızı bu iş üzerinde çalışmak için harekete geçirir ve o işi yapmanın yollarını bulur. Başarılı insanlar dinlemeyi, başarısız insanlar ise konuşmayı tercih eder. Konuşmakla hiçbir şey öğrenemezsiniz ama sorup dinleme ile öğrenmenin sınırı yoktur. Zaman katili olan televizyon, internet, telefon konuşma ve mesajlaşmaları gibi aktivitelerden mümkün olduğunca uzaklaşmaya çalışın. Bunların yerine beyinlerinizi bilgi besinleriyle doldurun. Büyük düşünen kişilerle kafa kafaya verin, fikir alış verişlerinde bulunun. Birbirinizden öğreneceğiniz çok şeyler vardır. Yaşamdan zevk alın, onu boşa harcamayın.

Sizler ne olduğunuzu düşünüyor ve zihninizi neyle besliyorsanız osunuzdur. Olumsuz düşüncede olanların sizi kendi seviyelerine indirmelerine izin vermeyin. Kıskanç insanlar sizi tökezlemiş halde görmek isterler. Onlara bu zevki tattırmayın. Karşınızdaki kişilerin hepsinin farklı olduğunu kabul edin. Hiç kimse ne tamamen iyi ne de tamamen kötüdür. Mükemmel kişi yoktur. Aslında kişiler değişime karşı değildir, değiştirilmeye karşıdır. Değiştirilme zorlama ve baskıyla, değişim ise eğitimle kendiliğinde oluşur. Kendinize yatırım yapın, değişime yatırım yapın, zihninizi besleyici çalışmalara yatırım yapın, dostluğa yatırım yapın. Küçük insanlarla kavga etmeye yanaşmayın, siz kazançlı çıkarsınız. Küçük insanlarla kavga sizi de küçültür. Büyük kalın.

 
Toplam blog
: 40
: 1920
Kayıt tarihi
: 22.01.09
 
 

1986 Bolu Eğitim Yüksek Okulu Mezunuyum. Sınıf öğretmenliği yapıyorum. ..