Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Haziran '17

 
Kategori
Bebek - Çocuk
 

Çocuklarınıza duygusal yaklaşmayın

Çocuklarınıza duygusal yaklaşmayın
 

ÇOCUKLARINIZA DUYGUSAL YAKLAŞMAYIN


‘Ağaç yaş iken eğilir.’

 

İpek böcekleri kozalarının içinde birer tırtılken dışarı çıkabilmek için haftalarca gece gündüz çalışırlar. Minik tırtıllar için demirden daha sert olan kozalaklarını delmek çok zordur. Bunu gören bilim adamları onların zorlanmadan, daha kolay bir şekilde kozalarından çıkmaları için kozaların üzerine küçük bir delik açarlar.

 

Böylece ipek böcekleri, çok daha kolay bir şekilde dışarı çıkmayı başarırlar. Fakat aynı bilim adamları, kozalarını yırtmalarına yardım ettikleri kelebeklerin bir süre sonra aniden düşüp öldüklerini tespit ederler. Yaptıkları araştırma sonucunda ipek böceklerinin kozalarını yırtmaya çalışırken aslında kaslarını geliştirdiklerini anlarlar. Kendilerine yardım edilen ipek böcekleri kaslarını yeteri kadar geliştiremedikleri için hayatta kalacak gücü kendilerinde bulamazlar ve kısa bir süre sonra düşerek ölürler.

 

Buradan çıkaracağımız şudur:’ Çocuk eğitiminde duygusallığı bir kenara bırakmalıyız. Yere düştüğünde kaldırmamalıyız. Düşen çocuk kendi kendine kalkmalıdır ki yarın hayatın içerisine girdiğinde karşılaştığı zorluklara karşı mücadele gücü elde edebilsin.

 

 
Toplam blog
: 358
: 662
Kayıt tarihi
: 22.12.12
 
 

4 Aralık 1982'de Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde doğdu.Tavşanlı Fevzi paşa ilköğretim okulu,İmam h..