- Kategori
- Sağlıklı Yaşam
Çok şifalı çay
Demliğe azar azar doğranmış limon, elma, armut, ayva, kayısı, yeşil çay, dur kurusu, kuru üzüm, siyah çay, kuru erik, incir, ıhlamur, adaçayı, ceviz, mandalina vb. gibi evde olan yiyeceklerden koyunuz.
Bu karışımın üzerine sıcak su ekleyiniz. Gün boyu doldurup doldurup içiniz. Sıcak su bitince yeniden ekleme yapınız.
Demlik sıcak altlığın üzerinde sürekli olarak dursun.
Az ısıtma modu olan elektrikli çaydanlıklar bu iş için çok idealdir. Yani alt gövdedeki su hafif hafif ısınmalıdır.
Ben buna sıcak hoşaf da diyorum.
Demliğin içindeki besinlerin özü 10-15 saat içinde tamamen suya geçtiğinden her gün aynı karışımı yeniden doldurunuz.
Bıkana kadar bu karışım çayı yapıp içiniz.
53 yaşındayım. 31 yıldır çalışıyorum. Hiç izin, rapor almadım. Hiç hasta olmadım.
Ali Özdemir
www.aliozdemir.net
0505 220 83 85
Bolu