Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Nisan '13

 
Kategori
Siyaset
 

Çözüm süreci başlayalı kaç şehit vermedik!

Çözüm süreci başlayalı kaç şehit vermedik!
 

Evet, silahların sustuğu çözüm süreci başlayalı yaklaşık üç ay oldu. Üç ay yanı doksan gün boyunca hiç çatışma haberi almadık ve hiç şehit cenazisi kaldırmadık.

Eğer bu süreç başlamasaydı ne olurdu?...Çeşitli istatistiklere göre, terör Türkiyede ortalama günde altı can alıyordu. Bu hesaba göre, 540 can kurtulmuş oldu.

Hadi, biz bunu yüzde elli indirelim; 270 genç hayat...Olmadı, daha da indiremil 135 hayat...Bu da fazla daha da indirelim; 100 ya da 50....Az mı??

Elbette, insan hayatı üzerinden böyle istatistik çalışmaları yapmak acı veriyor. Ama ne yazık ki bu ülkenin acı gerçeği de budur. Bu olmuştur.

Bu yüzden, çözüm süreci boyunca gelmeyen şehit cenazeleri için de aynı istatistiki yola başvuruyoruz. Bu istatistik hiç değilse,yaşatma üzerine, öldürme ve ölme üzerine değil...

Çözüm süreci devam ederken, terör ülkeyi terk etmeye hazırlanırken ve bunca gençin hayatı kurtulmuş, bunca anne-babanın feryadı işitilmemiş, bunca yavru yetim kalmamışken hala bu süreç için engelleyici mazaretler üretenlere ne demeli?...

Biraz insaf, biraz vicdan!...Bu canların kurtuluşu için, "iyi de bunun bedeli ne oldu" gibi abes sorular soranlara yazıklar olsun, diyoruz.

Sanki, şimdiye kadar binlerce gencin cenazesi üzerinden vatanı ve devleti korumuş gibi, şimdi barış ve çözümün vatanı ve devleti yıkacağı iddiası boş bir vehim ya da tam bir ihanettir.

Nasıl ki, her gün onlarca şehit gelmesi ile vatanın korunmasının ilgisi yoksa, şimdi şehit cenazeleri gelmemesinin de vatanın parçalanmasıyla ilgisi yoktur.

Bu öyle kirli bir oyundu ki, sadece bizim ülke olarak sürekli kan kaybetmemiz için planlanmıştı...Ne ölümler vatanı korudu ne hayatlar tehlikeye atıyor.Bu ülke, Türkün de Kürdün de vatanıdır ve öyle olmaya devam edecektir.

Bugün, küçük siyasi hesapları uğruna, çözüm sürecini engellemeye çalışanlar, ömür boyu sürecek bir utancın zebunu olacaklar. Kavga bitiyor, şehitler gelmiyor diye mücadele etmenin ne siyasetle, ne milliyetle ne de insanlıkla alakası olabilir...

Bu doksan günlük sürede bile kurtulan hayatlar sizin için önemsiz mi?...Hangi siyaset, hangi menfaat bu canların bedeli olabilir!

Ayıptır, günahtır,fecaattır...Bırakın da şu gariban millet, otuz yıllık çilesinden kurtulsun...Bırakın da şu ülkenin maküs talihi olan terör bitsin.

Bırakın da gençler yaşasın!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..