Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ekim '08

 
Kategori
Futbol
 

Crazy Coach

Crazy Coach
 

Futbolumuzda; özümüzdeki değerlere fırsat verilmiyor deriz ya hep. Büyük klüplerimiz, yabancı çözümlerle boğulur ve tonlarca paralar harcanır bu uğurda. Ancak elde edilenin başarı olmadığı gibi, kaybedilenler de moral ve zamanla sınırlı değil. Yine de bu döngüden nasibini almamış ve Türk Futbolunda ön plana çıkarılmış birkaç ismimiz de yok değil. Bulundukları yeri ve kazandıkları parayı ne kadar hakettiklerini de haklı olarak tartışıp duruyoruz son günlerde.

Bu ülkede kimlere fırsat verilip, kimlerin yıpratılmadığı tartışma konusu. Basın da taraftar da ne kadar eleştirirse eleştirsin, onları biz baş tacı ettik ama bilemedik başımıza lider değil de imparator-padişah olacaklarını. Bilemedik bu koltukların babadan oğula geçer sağlamlıkta olduğunu.

Artık, başarı arzumuzu ve sabrımızı, ne riski yüksek yabancı teknik direktörlere ne de tepemize tünemiş 1-2 kişiye bağlayalım. Türk Futboluna emek vermiş ve halende vermekte olan insanlarımıza da bir şans verelim. Bırakalım onlar da bi el atsın, istikrarsız olduğunu söylediğimiz büyük klüplere. Biraz da onlara zaman ve sabır harcayalım.

Bu hususta, futbolumuza renk ve heyecan katan değerlerimizden biri aklıma geliyor. Türk Futbolunun en çılgın hocası Yılmaz Vural. Neyi eksik bel bağladığımız onca yabancı hocadan. Bence fazlası dahi var. Eğitimi, tecrübesi, heyecanını sahaya yansıtması... Hemen karşı tepkiler de oluşabilir:

-"Hangi klüpte başarısı var?"
-Bu ülkede başarı sağlayabileceği hangi klüp tarafından şans verildi. Hiçbir Anadolu takımını ligin zirvesinde barındırmıyorlar gördük.

-"Çok agresif biri bazen çıldırıyor."
-Daha iyi değil mi. Üzerine para alıp kenardan takımı sadece izleyen antrenörlerden dertliyiz şu günlerde.

Akla gelebilecek her türlü aksi soruya da verilecek cevap bulunur. Yılmaz Hoca fırsat vermediğimiz değerlerimizden sadece biri, benim için tecrübeli hocalarımızın en değerlisi. Özellikle Fenerbahçe'de görmekten mutluluk duyardım.

Nasrettin Hoca misali, her sezon başında göle maya çalıyoruz. Biraz da mantıklı işlere fırsat tanıyalım. Ya tutarsa...

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..